BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'e suikast krokisi gizlendi

Arınç'a suikast iddiasından sonra birden çok kroki ele geçti. 2 yıl önceki toplantıda Gül'e suikast krokisinin gizlenmesi kararı çıktı.

Abone ol

Krokiye göre suikast sonrası kaçılacak nokta askeri birlikti. Gül'ün konutundan bu birliğe kadar tüm alanlar krokide belirtilmiş.

, Kozmik Oda'ya giden savcının dava açmaya hazırlandığı haberinden sonra elindeki bilgileri okurlarıyla paylaştı. Arınç'a suikast iddiasının araştırılması sırasında bir değil birden çok kroki bulunmuş. göre krokiyle ilgili Köşk'te düzenlenen zirveden gizlilik kararı çıkmış

KÖŞKTE KROKİ TOPLANTISI

Yaklaşık iki yıl önce, Ankara, Çankaya’da bir gece yarısı, devletin en önemli kurumlarından birinde görev yapan haber kaynağımla lüks bir restoranda buluştum. Akşam yemeğinde söz dönüp dolaşıp, o günlerin en sıcak konusu Çukurambar’a ve Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiasına geldi. Haber kaynağım, bir değil birkaç kroki olduğunu söyledi. En önemlisi de Köşk ve Abdullah Gül’le ilgili olandı.

Anlattıkları karşısında şaşırmıştım. Yakalanan krokiler sonrası Köşkt’e bir toplantı yapılmış, toplantıya üç isim katılmıştı. Katılımcılardan biri de dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’du. Cumhurbaşkanı Gül, Başbuğ’dan konuyla ilgili bilgi istiyordu. Başbuğ, Cumhurbaşkanı’na ne söyledi şimdilik bilmiyoruz. Bilinen toplantı sonucu bu krokinin kamuoyuyla paylaşılmaması kararı alınması. Cumhurbaşkanı’na suikast bilgisi kamuoyundan saklandı. Köşk, Başbakanlık, Genelkurmay yetkililerine “bu konu konuşulmayacak” dendi.

Haber kaynağım bu bilgilerin ardından, gecenin sürprizini yaptı; kamuoyundan saklanan bu krokinin güzergâhını bana gösterecekti.

Heyecanlanmıştım. Bir önce arabaya binmek, kroki güzergâhında yolculuk yapmak istiyordum. Çankaya’dan yola çıktık. Konya yolunu takip etmeye başladık. Bir ara solumu işaret etti; “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yürüyüş yaptığı ormanlık alan” dedi. Ardından “Nedenini sorma trafik ışıklara dikkat et” cümlesi ağzından çıktı. Birkaç ışıkta durduk. Bir kavşağa geldiğimizde arabayı tekrar durdurdu. Yeşil ışık yanıyordu ve biz durmuştuk. Meraklı gözlerle kendisine bakınca konuya girdi; “Krokide bu kavşak ve bazı ışıklar özellikle belirtilmiş.”

ASKERİ BİRLİĞİN KAPISINA DİKKAT

Tekrar gaza bastı. Ankara’yı çok iyi bilmiyordum ama Çankaya’dan Balgat’a doğru yol aldığımızın farkındaydım. Aradan kısa bir süre geçmişti ki hızını tekrar kesti. Sağıma bakmamı söyledi. Sağda, büyük bir askerî birlik vardı. Depolar, binalar, tel örgüleri... Büyük bir kapıya geldiğimiz de ise durdu; “Krokiye göre suikast sonrası varılacak nokta işte burası” dedi. Bazı bilgileri paylaştı.

Gül’ün konutundan askerî birliğe kadar tüm alanlar krokide belirtilmiş, ayrıntılar not edilmişti. Devletin en üst düzey iki makamı, bunun bir kaçış planı güzergâhı olduğunu biliyordu ve son nokta olarak da bu askerî birliğin giriş kapısı gösterilmişti.

Gecenin sonunda haber kaynağım yemekteki cümlesini tekrarladı. “Yazılmamak kaydıyla bu bilgileri paylaştım. Sadece bilgin olsun istedim. Çukurambar sadece Bülent Arınç değildir.”

Kozmik Oda soruşturmasını ve hazırlanacak iddianameyi dört gözle bekliyorum. Bakalım bana anlattığı diğer bilgiler de iddianamede olacak mı?