BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

Topaloğlu'ndan Bağış'ı şaşırtan soru

Mustafa Topaloğlu Egemen Bağış'a öyle bir soru sordu ki Bağış nasıl cevap vereceğini şaşırdı.

Abone ol

Sanatçı Mustafa Topaloğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a eğlencenin haram olup olmadığı konusunda soru sordu. Gülüşmelere neden olan soru üzerine Bağış, “Ben ulema değilim. Türkiye’nin her yerine ilim, irfan taşıyan Oflu hocalara sormanız daha yerinde olur.” dedi.

Bakan Egemen Bağış, Ümraniye'de Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Bağış, toplantıda davetlilerin sıkıntılarını dinledi, sorularını cevapladı. Toplantıya katılan sanatçı Topaloğlu ise Bağış'a eğlencenin helal olup olmaması üzerine soru sordu. Gülüşmelere sebep olan bu soruya Bağış esprili bir dille, "Benim yetkimin de dışında, bilgimin de dışında. Ben ulema değilim. Yeterli eğitim de almadım. Ama siz sevgili hemşehrilerinize, Türkiye'nin her yerine ilim, irfan taşıyan Oflu hocalara sorun." şeklinde cevap verdi.

HAZRETİ MUHAMMED'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Egemen Bağış, şunları söyledi: "Benim yetkimin de dışında bilgimin de dışında. Ama Peygamber Efendimizin hayatını okurken dikkatimi çeken bir kısım vardı. Sevgili peygamberimiz evde otururken komşusunun evinde düğün sesleri geliyormuş. Eşi de boyu kısa olduğu için izlemek istemiş Ancak boyu yetmemiş. Efendimiz izlemesi için eşini sırtına almış. Bu durumu gören komşusu onları düğüne davet etmiş. Onlar da gidip izlemiş. Efendimiz de onların eğlencesine katılmış. Bu durum karşısında onun ümmeti olan bizlerin eğlenceyi haram kılmamız haddimizi aşar. Bu benim şahsi yorumum.”