BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den Kılıçdaroğlu'na ret!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'liderler zirvesi' önerisine cavap verdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize'de Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soruları yanıtladı.

Liderler zirvesi ile ilgili açıklama yapan Abdullah Gül, ''Bütün siyasi partilerin liderleri bir araya toplanabilir, bunu cumhurbaşkanlığımın ilk döneminde ben de yaptım. Ama bugünkü siyasi ortamda bunun bir sonuç vereceğine inanmıyorum. Liderlerle tek tek görüşerek fikir alışverişi yapmak şimdi daha uygun. Nitekim dün Başbakanla görüşmemizde muhalefetin görüşlerini de aktardım.'' dedi.

BU İNSANLARA KULAK VERMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

İşte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından satır başları;

Türkiye demokratik bir ülke. Biz barışçıl şekilde şiddete kaçmayan şiddetin içinde olmayan her türlü gösteri, düşüncelerin açıklaması demokratik haktır. Bunu söylemekle de onur duyuyoruz. Şiddet tüm vatandaşların hayatını rahatsız eden bir şekilde olursa bunun da demokratik hak olarak buna da bakılamaz. Gezi Parkı'nda Taksim'deki parkta insanların benim farklı düşüncem var diye itirazları varsa bunları dinlemek bunlar ne diyor diye kulak vermek hepimizin görevidir. Bunun içinde çeşitli görüşmeler yapılacaktır.  Şiddete fırsat vermemek gerekir.

İNSANLAR SESİNİ DUYURMAK İÇİN BUNU YAPIYOR

Sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerde de böyledir. Ben burada uluslararası basına da duyurmak istedim. Türkiye'de olan bitenler farklıdır. İnsanların sesini duyurmak için Gezi'de gösterileri vardır. Dün gece  yaşananlar farklıdır. Kurallara herkesin uyması gerekir. En aykırı düşünceler de söylenebilir. Onları da dinlemek demokratik olduğunun gereğidir.Demokratik olgunlukla sorunları aşacağız.

LİDERLER ZİRVESİ ÇAĞRISI

Bütün siyasi partilerin liderleri bir araya toplanabilir, bunu cumhurbaşkanlığımın ilk döneminde ben de yaptım. Ama bugünkü siyasi ortamda bunun bir sonuç vereceğine inanmıyorum. Liderlerle tek tek görüşerek fikir alışverişi yapmak şimdi daha uygun. Nitekim dün Başbakanla görüşmemizde muhalefetin görüşlerini de aktardım.

POLİSİMİZ MADRİD POLİSİ GİBİ

Türkiye açık bir toplum. Türkiye'de olup bitenleri başkalarının seyretmesi doğrudur. Biz başkalarında olup bitenleri nasıl seyrediyorsak onlar da izler. Polisin elinde cop, silah yok, numaralar yazılı.Bunları ancak Madrid, Newyork'taki polislerde görürsünüz. Çok büyük olayların olduğu polislerin yaptıklarına bir bakın neler oldu oralarda.

Bu yanlış oldu demezsek bu olgunluğumuza yakışmaz. İlk gün Gezi Parkı'nda olanlar yanlıştı maalesef. Bunu İstanbul polisi de gördü. onun için ilk günkü yanlışa da doğru derseniz inandırıcılığınız gider.


CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den süratle liderler zirvesi gerçekleştirmesini istedi.

44112.jpg