BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den Alex esprisi!

Çeşitli programlara katılmak için Ankara'dan İstanbul'a karayoluyla giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sapanca'da bir dinlenme tesisinde mola verdi

Abone ol

Ankara'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sapanca'da dinlenme tesisinde mola verdi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Gül bir grup turistle konuştu ve çay içti. Fenerbahçe forması giyen kadın taraftara, ''Alex'i de gönderdiniz'' diye espri yaptı.

ANKARA'DAN KARAYOLU İLE İSTANBUL'A GELDİ

Tarabya Köşkü'nde Birleşik Krallık İçişleri, Dışişleri, Adalet eski Bakanı ve Milletvekili Jack Straw'a Cumhuriyet Nişanı Tevcih töreni ile Türk Konseyi binasındaki Türk Konseyi Bayrak Çekme Töreni'ne katılacak olan Abdullah Gül, Ankara'dan karayoluyla İstanbul'a hareket etti. Cumhurbaşkanı'nın geçtiği güzergahta polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

ÇAY İÇTİ, TURİSTLERLE KONUŞTU

Gül, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde TEM Otoyolu'nda ki Sasa Tesisleri'nde mola verdi. Gül, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu tarafından karşılandı. Sapanca Gölü kıyısındaki tesiste bir süre dinlenen ve çay içen Gül'e tesiste mola veren bir grup turist ile vatandaşlar ilgi gösterdi. Çevik kuvvet de tesis çevresinde güvenlik önlemi aldı. Abdullah Gül’e lavaş ikram edildi.

ALEX'İ DE GÖNDERDİNİZ

Çay sohbetinden sonra kalkan Cumhurbaşkanı Gül'e tesislerdeki vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, üzerinde Fenerbahçe forması olan kadın taraftarı görünce makam arabasının içerisinde "Alex'i de gönderdiniz" diyerek espri yaptı. Tesislerde mola veren bazı yabancı turistler de Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterisinde bulundu.

Yaklaşık yarım saat tesiste dinlenen Gül, tesisten ayrılışı sırasında kendisine selem veren turistlere "İyi yolculuklar" diye cevap verdi. Bir kadın mimar da Gül'e eşi Hayrunnisa Gül'ün görmesi için uyguladıkları projelerin bulunduğu bir kitapçık verdi.

Gül, daha sonra tesislerden ayrılarak İstanbul'a hareket etti.

Abdullah Gül'ün geçişi sırasında TEM otoyolunun Kocaeli bölümünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.