BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu Kemal Karpat'ın cenazesinde ortaya çıktı

Yeni parti kuracakları iddia edilen son günlerin en çok konuşulan iki ismi Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu Kemal Karpat'ın cenaze töreninde ortaya çıktı. Gül ve Davutoğlu'nun Erdoğan'ın katıldığı üniversitedeki törene katılmaması dikkat çekti.

Abone ol

ABD'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat için İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda, dün cenaze töreni düzenlendi.

Erdoğan ile aynı törene katılmayan Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun, bu tavrı dikkat çekti. Üniversitedeki törene Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu katılmadı. 

Erdoğan: Kendilerine başka macera arayanlar var!

Ardından miting için Yozgat'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Bunlara hizmetin, yatırımın asıl kaynağının AK Parti olduğunu, bu kardeşiniz olduğunu gösterelim mi?" ifadelerini kullandı.

Gül ve Davutoğlu Fatih Camii'nde

Prof. Dr. Kemal Karpat, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Fatih Camii Haziresi'ne defnedildi. Karpat'ın cenaze törenine; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ve çok sayıda seveni katıldı.