BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,06
ALTIN 2.450,06
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül Pakistan yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari’nin davetlisi olarak Pakistan'a gidiyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Pakistan’a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari’nin davetlisi olarak 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Pakistan’a resmi ziyarette bulunacağı bildirildi.

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül, İslamabad’da Cumhurbaşkanı Zardari ile görüşecek ve Başbakan Gilani ve diğer üst düzey Pakistanlı yetkilileri de kabul edecek.

Gül’e Kaid-i Azam Üniversitesi’nin uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora unvanı da verilecek. Gül, Lahor’da Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Pencap Eyaleti Valisi Salman Taseer ve Pakistan Müslüman Ligi-Nawaz(PML-N) Lideri Navaz Şerif ile bir araya gelecek ayrıca, Muhammed İkbal’in anıt mezarı ile mezarın bulunduğu Badşahi Camii’ni ziyaret edecek.

İslamabad ve Lahor’daki İş Forumu toplantılarına da katılması ön görülen Cumhurbaşkanı Gül’ün programına ilişkin yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

"Pakistan’ı ziyaretleri çerçevesinde, Pakistan ile sahip olduğumuz tarihi ve köklü dostluk, kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler en üst düzeyde ele alınacaktır. Bu çerçevede, mükemmel siyasi ilişkilerimize paralel olarak, ekonomi, ticaret ve yatırımlar alanındaki işbirliğimizin müteahhitlikten enerjiye, ulaştırmadan bankacılığa, turizmden savunma sanayi projelerine uzanan geniş bir yelpazede somut projeler yoluyla güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi imkanları değerlendirilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinin, 23 Mart günü kuruluşunun 63. yıl dönümünü kutlayan dost ve kardeş Pakistan ile mevcut olan köklü tarihi ve insani bağlarımızdan güç alan mükemmel ve emsalsiz ilişkilerimizin, yoğunlaştırılmış işbirliği temelinde daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağına inanılmaktadır."

İslamabad ve Lahor’u kapsayacak gezide Gül’e ayrıca, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, milletvekilleri, resmi ilgililer, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşu temsilcileri de eşlik edecek.