BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi Vezneciler patlamasını kimin yaptığını açıkladı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında 11 kişinin şehit olduğu Vezneciler patlamasının bilinmeyenlerini kaleme aldı.

Abone ol

Abdülkadir Selvi, İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırının failinin terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK olduğunu iddia etti.

Selvi, "İstanbul'daki patlamanın bilinmeyenleri" başlıklı köşesinde "İstanbul Vezneciler’de bombalı araçla yapılan saldırının PKK’nın şehir yapılanması olan TAK eylemi olduğu ortaya çıktı." diye yazdı.

Hürriyet yazarı Selvi, 6'sı polis olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı üzerine çarpıcı ayrıntıları köşesine taşıdı.

PKK'nın bir süredir riski az ama tesiri büyük eylem yapmayı tercih ettiğine dikkat çeken yazar, saldırıya ilişkin ayrıntıları okurlarına böyle aktardı:

ARAÇ GÜBLE İLE TAKVİYE EDİLMİŞ

"Kamera görüntülerinden, araçtaki parmak izinden ve aracı kiralayanların ifadesinden, eylemi gerçekleştirenlerin kimliğine ulaşılacak.

PKK’nın patlamanın etkisini artırmak için bomba yüklü aracı gübre ile takviye ettiği ortaya çıktı. Bomba gübre ile sıkıştırıldığı takdirde hem patlamanın şiddeti yüksek oluyor hem de gübre patlamadan sonra parlama ve yanma etkisi gösteriyor.

Böylece parça tesiriyle ölmeyenlerin yanarak can vermesi hedefleniyor. İlk bulgular bomba yüklü aracın çelik bilyelerle takviye edildiği yönünde. Çelik bilyeler daha çok can kaybına neden olması için tercih ediliyor.

Şehitlerimiz var. İnsanlarımızı teröre kurban verdik. Acımız büyük. Ancak patlamanın meydana geldiği yerin etrafındaki binalar, patlamanın şiddetini azaltan bir etki görüyor. Otelin boş olması, Şehzadebaşı Camisi’nin kalın sütunları fiziki bir engel işlevini görüyor.

BOMBA DÜZENEĞİ FARKLI

Bomba yüklü araçta kullanılan bomba düzeneği de farklı. PKK bir süredir dört uçlu bomba düzeneği kullanmıyor. Tarz değiştirdi. Artık üç uçlu bomba düzeneği hazırlıyorlar. İlk olarak Diyarbakır Sur’da kullandılar. Vezneciler’deki bomba düzeneğinin de üç uçlu olduğu ortaya çıktı."

Yazının tamamı için