BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Abdülhamit'i nasıl bilirsiniz?

Sultan İkinci Abdülhamid, kimilerine göre diktatör kimileri de göre dahi bir lider. Bu isim üzerine yazılan kitap tartışmalara ışık tutuyor.

Abone ol

Resmi tarihin baskıcı olarak gösterdiğ Sultan 2. Abdülhamid, gerçekte nasıl birisi? Yakın tarihin en çok konuşulan padişahı üzerine Çamlıca Yayınları'ndan çıkan "Sultan, güç ve hassasiyet" adlı kitap tartışmalara farklı bir bakış açısı getiriyor.

Ahmet Uçar'ın kaleme aldığı eserde tanıtımında şu ifadelere yer veriliyor:

"Sultan İkinci Abdülhamid, dinî ve millî konulardaki hassasiyeti ile tanınmış bir Osmanlı sultanıdır. Onun bu konuda aldığı tedbirler yakın yıllara kadar “sansür” olarak, çoğu kere de abartılarak kamuoyuna yansıtılmıştır. Bu çalışmada onun Kur’ân-ı Kerîm basımı ve Avrupa’da dinî ve millî hislerimizle alay eden, onu rencide eden tiyatro eserleri karşısındaki tavır, tepki ve tedbirleri yanında Avrupa sahnelerine Osmanlı’nın müdahalesi ele alındı. Elbette ki bugünümüzü kurmak ve yarınımızı planlamak için başta Sultan İkinci Abdülhamid devri olmak üzere Osmanlı’yı öğrenmeye mecbur, hatta mahkûmuz. Sri Lanka’da bile Sultan İkinci Abdülhamid’i araştırma enstitülerinin kurulduğu bir devirde, bizim bunu ihmal etmemiz büyük bir vefasızlık olur."

Yazar: Ahmet Uçar
Editör: Osman Doğan - Selman Kılınç
Kategori: Tarih/Araştırma
Kapak : Karton
Kağıt Bilgisi : 2. Hamur
ISBN No :  978-605-5331-39-9
Barkot No : 9786055331399
Sayfa sayısı : 304
Ebat:  13,5 x 21 cm

Etiket Fiyatı: 12,00 TL