BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

ABD'nin 2008 CHP kehaneti tuttu

CHP'nin başına Kılıçdaroğlu'nun geçeceği, Baykal'ın 2010'daki istifasından iki yıl önce ABD raporunda yer aldı

Abone ol

Amerikan Derin Devleti'nin kontrolünde olduğu iddia edilen Johns Hopkins Üniversitesi'ne bağlı Amerikan-İsveç merkezli Slikroad Enstitüsü tarafından 2008 yılında hazırlanan Türkiye raporu çok konuşulacak.

Takvim yazarı Emin Pazarcı, kafa karıştıran rapora bugünkü yer verdi. 75 sayfalık raporun altında imzası olan Svante E.Cornell ve Hail Magnus Karavelli'nin ortak özelliğinin İsrail ile ilişkilerinin iyi olmasına dikkat çeken Pazarcı, raporun 72. sayfasında geçen ifadelere yer verdi:

"CHP'den istifa etmeye ikna edilecek Deniz Baykal'la, yolsuzluklar konusunda kamuoyunun dikkatini çeken Kemal Kılıçdaroğlu yer değiştirecek. CHP, yeniden Avrupa tarzı bir sosyal demokrat parti olarak ortaya çıkacak."

Baykal'ın partiye hakim olduğu ve Önder Sav'a bile meydan okuduğu dönemde Kılıçdaroğlu'nun Grup Başkanvekili olduğnu hatırlatan yazar, "Bu kadar ilginç bir öngörü ve bu denli büyük bir tesadüf olur mu?" diye soruyor. 

Slikroad Enstitüsü'nün 2008 Yılı'nda hazırladığı raporda, 2010 Yılı'nda gerçekleşen ve bugün CHP'de ciddi tartışmalara yol açan bir başka kehaneti de Pazarcı, gündeme getiriyor.

(...)Raporda, "Yeni CHP'den" söz ediliyor!
Enstitü, Kılıçdaroğlu'nun "Yeni CHP" dediği, CHP içindeki pek çok milletvekillinin ise, "CHP, CHP olmaktan uzaklaştırılıyor" ifadeleriyle özetlediği, partinin bugünkü yapısını da o günden görmüş!
Aynen şöyle deniliyor: "CHP, yeniden Avrupa tarzı ve merkezli bir sosyal demokrat parti olarak ortaya çıkacak."
Rapor ortada. 2008'de CHP ile ilgili olarak yapılan öngörüler son derece net!
Amerikan-İsveç Merkezli Enstitü, "Baykal gidecek, Kılıçdaroğlu gelecek" diyor; Kılıçdaroğlu geliyor. "Partinin yeniden düzenleneceğini" bildiriyor; "Yeni CHP" ortaya çıkıyor.
Bütün bu yaşananlar tesadüf olabilir mi?
Buyurun, cevabı siz verin!"