BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  DÜNYA

ABD'li heyetten Türkiye'ye son dakika mesajı!

Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunan ABD'li heyet ile Türk yetkililer arasında Ankara'da bir son dakika görüşme gerçekleşti. ABD'li kongre heyeti, "İlişkilerin düzelmesini istiyoruz. S-400'lerden vazgeçin, F-35 için engel kalksın" mesajını verdi.

Abone ol

ABD kongre heyeti Ankara’ya geldi. Heyetin Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi.

ABD ile Türkiye arasında gerginlik devam ederken Amerikan Kongresi'nden bir heyet Ankara'ya geldi. Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi ve F-35'lerin teslimatıyla ilgili sıkıntılar görüşüldü.

ABD Kongresi'den bir heyet, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. ABD'den Ankara'ye gelen heyetin başkanlığını Michael R. Turner yapıyor. Türk heyetin başkanlığını ise Osman Aşkın Bak yaptı.

S-400'LERDEN VAZGEÇİN: Türk heyet ile ABD heyeti, F-35, S-400 ve PKK konusunu görüştü.Son dakika gelişmelere gör ABD heyeti, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi durumunda F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdi.

TÜRKİYE'YE KARŞI OLUMSUZ TAVRIN KALADIRILMASINI İSTEDİ: ABD heyeti, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi mesajını verirken, Türk heyeti ABD Kongresi'nin Türkiye'ye karşı olumsuz tavrını kaldırmasını istedi.

ABD PKK'YLA MÜCADELEDE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI: Türk heyeti, PKK ile mücadelede ABD'nin üzerine düşeni yerine getirmediğini, daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

RAHİP BRUNSON'LA İLGİLİ YENİ GELİŞME: Öte yandan ABD ve Türkiye arasında büyük bir krize neden olab Rahip Brunson'la ilgili bir gelime yaşandı.İzmir'de, terör örgütleri PKK ile FETÖ adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanırken, ev hapsi kararıyla tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, yerel mahkemelerin itirazlarını reddetmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) itiraz süreci başlatacaklarını söyledi.

Fatih Çekirge'den bomba ABD iddiası! Bir tezgah seziyorum deyip uyardı!

Fehmi Koru'dan Türkiye'ye savaş uyarısı! Her an...