BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  DÜNYA

ABden PKK şoku!

Avrupa Birliği Adalet Divanı Türkiye'yi ilgilendiren şok bir karar aldı. İşte o karar...

Abone ol

Avrupa'dan PKK'ya yine destek geldi. Avrupa Adalet Divanı terör örgütü PKK'nın, Avrupa Birliği terör örgütleri listesine alınması için yapılan talebi reddetti.

Terör örgütü PKK ile bu örgütün siyasî kanadı KONGRA - GEL'in Avrupa Birliği terör listesine eklenmesi kararının iptal edildiği bildirildi.

PKK HESAPLARININ DONDURULMASINI DA İPTAL ETTİ

Associated Pres, Lüksemburg merkezli AB mahkemesinin, 2002 yılında PKK'nın terör listesine eklenmesi ve hesaplarının dondurulması kararını iptal ettiğini duyurdu.

AP'ye göre mahkeme, kararın AB yasalarına aykırı olduğuna hükmetti.

AB KONSEYİ: KARAR ETKİSİZ OLUR

AB'nin en yüksek siyasi karar organı olan AB Konseyi, Avrupa Adalet Divanı'nın, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasına ilişkin kararının etkisiz olacağını açıkladı.


AB Konseyi açıklamasında, PKK, Kadek ve Kongra-Gel isimleri altında faaliyet gösteren, AB terör örgütleri listesinde yer alan örgüte ilişkin kararın, söz konusu listede değişiklik gerektirmeyeceği belirtildi.


Açıklamada, AB Konseyi'nin, daha önceki benzer bir Adalet Divanı kararını dikkate alarak, terör örgütleri listesinin oluşturulmasında gereken değişiklikleri yaptığı, "daha anlaşılır ve saydam bir prosedür geliştirdiği" belirtildi.


Açıklamada, son olarak 22 Aralık 2007 tarihinde onaylanan terör örgütleri listesinde PKK'nın 25. sırada yer aldığı, Adalet Divanı kararının bunu değiştirmeyeceği ve listeyi etkisiz kılmayacağı vurgulandı.