BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  GÜNCEL

ABD'den YPG'ye tıbbi destek! Şok gerçek ortaya çıktı

TÜRKİYE 'nin bütün uyarılarına rağmen ABD Suriye'de terör örgütü YPG'yle destek vermeye devam ediyor. ABD'li Castle İnternational LLC of Arizona USA firması YPG'ye tıbbi yardım anlaşması imzaladı.

Abone ol

Suriye'de terör örgütü YPG'ye silah, mühimmat ve askeri malzeme desteği veren ABD, şimdi de bölgedeki teröristlere tıbbi destek vermeye hazırlanıyor.

ABD Suriye'de askeri olarak destek sağladığı YPG'li teröristlere tıbbi destek vermeye de hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir belgede PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin ABD'li Castle İnternational LLC of Arizona USA firması ile tıbbi birlik sözlmeşmesi imzaladığı ortaya çıktı.

TIBBİ LOJİSTİK DESTEĞİ: ABD, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelere silah, mühimmat ve askeri malzeme sevkiyatına devam ederken, örgütün ABD’li uluslararası sağlık kuruluşlarından tıbbi destek ve tıbbi lojistik destek almak üzere ön mütabakat imzaladığı ortaya çıktı. Bölgedeki teröristlerden gelen talep neticesinde yapılan anlaşma, sahada tıbbi yardım ile sıhhiye eğitim verilmesini kapsıyor.

KAYIP VERİLEN BÖLGELERE YARDIM: YPG'li teröristlerin en çok kayıp verdiği bölgelerin başında gelen Derik, Sincar, Kamışlı ve Kobani’de sıhhiye tesislerinin kurulması planlanırken,bölgede sağlık eğitim merkezleri ile acil durum müdahale yerleri oluşturulacak. Bölgede ayrıca eğitim sürecinin uzun süreli olması terör örgütü tarafından istendiği belirtiliyor.