BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'daki bankacı şoke etti tam iki yıl boyunca...

ERZURUM'da, çalıştığı bankanın 28 ATM cihazına eksik para yatırarak zimmetine 4 milyon 484 bin 418 TL geçiren Ahmet Eslek, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eslek'in, ayrıca, 2 yıldır kurumca onaylanan yıllık izinlerini de kullanmadığı belirlendi.

Abone ol

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Eslek ve avukatı Mustafa Zinnur Kara ile çalıştığı bankanın avukatı Nesrullah Avar katıldı.

Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığa atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki mevcut delil durumu ve hükümle alması muhtemel ceza miktarı göz önüne alınarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Ahmet Eslek, pişman olduğunu ve söz konusu zararı ödeyeceğini söyledi.

ZARARI ÖDEMEYİ KABUL ETTİ TAHLİYE OLDU: Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Eslek'i zimmet suçundan önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu zincirleme şekilde işlemesi nedeniyle cezasını 7 yıl 6 ay hapis ve 6 gün karşılığı adli para cezasına çıkaran heyet, Eslek'e verilen cezayı daha sonra duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 6 yıl 3 ay hapis ve 5 gün karşılığı adli para cezasına düşürdü.

Bankanın uğradığı 4 milyon 484 bin 418 lira zararı ödemesi de kararlaştırılan sanık, tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak hükümle tahliye edildi.

SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ: Polis tarafından gözaltına alınan Ahmet Eslek, savcılıkta alınan savunmasında, suçlamaları kabul etmişti. Eslek, "Bahis oyununda, biriktirdiğim 50 bin lira paramı kaybetmem nedeniyle 2015 yılı başlarından itibaren ATM'lerden, eksik para yatırmak suretiyle para almaya başladım. Her bir seferde 10 ya da 15 bin lira olarak parayı aldım. Toplam ne kadar aldığımı bilmiyorum. Ancak 2 ya da 2,5 milyon lira kadar almış olabilirim" demişti. Eslek'in, ayrıca, 2 yıldır kurumca onaylanan yıllık izinlerini de kullanmadığı belirlendi.