BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,71
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

ABD'den sonra bir ülke daha Türkiye'de üs kuruyor!

ABD'den sonra Almanya'da Türkiye'de üs kuruyor. IŞİD'e karşı etkin mücadele için Adana'da üs kurmak isteyen Almanya'ya izin çıktı.

Abone ol

IŞİD’e karşı daha etkili ve sonuç alıcı mücadele için Türkiye’nin, ABD ve Almanya’nın başını çektiği uluslararası koalisyonla yürüttüğü görüşmelerin sonuçları alınıyor. 

Almanya’nın, Adana’daki İncirlik Hava Üssü içinde, takviye edeceği askerleri için bir üs inşa edilmesi talebi Ankara’da kabul gördü.

400 ASKER BARINABİLECEK

Habertürk'ün haberine göre, Almanya’nın 34 milyon Euro bütçe ayırdığı üssün detayları ise şöyle: 400 askerin barınabileceği yatakhane ve bir karargâh binası ile sosyal tesisten oluşacak.

10 MİLYON EURO'YA PİST KURULUYOR

Ayrı bir üs değil, İncirlik içinde ayrı bir bölüm olacak. İnşasına 6 ay içinde başlanacak. Tornado jetleri ve yakıt ikmal uçakları için 10 milyon Euro’ya bir pist de inşa edilecek.

TÜRKİYE KARAR VERECEK

Yetkililer, kurulacak karargâh ve tesislerin Almanya’nın burada kalıcı olarak üslenmesi anlamına gelmeyeceğini, Alman askerleri ayrıldıktan sonra buranın geleceğine Türkiye’nin karar vereceğini, isterse bu binaları yıkabileceğini, isterse kendisinin kullanabileceğini vurguluyor.

SAKARYA DEVREDE

IŞİD tehdidine karşı, ABD’nin mayıs ayında Türkiye’ye göndermeyi taahhüt ettiği 90 km menzilli HIMARS füze sisteminden önce TSK, T-122 Sakarya Topçu Roketi bataryalarıyla sınır hattını güçlendirdi.40 roketi aynı anda taşıyabilen Sakarya çok namlulu roketatar sistemi, 40 km’den 100 km menzile kadar ulaşabiliyor. 122 mm’lik roketler fırlatıyor.