BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

ABD'den Rusya'ya ek yaptırımlar!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulandığı açıklandı.

Abone ol
ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya yönelik savunma ihracatlarına ek kısıtlamalar getirdiklerini bildirdi.
 
Beyaz Saray’ın, ABD’nin Rusya’ya yönelik ek yaptırım açıklamasının ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı da bakanlık bünyesindeki yaptırımlarla ilgili bilgi verdi.
 
Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "Rusya’ya yönelik savunma ihracatlarına ek kısıtlamaların, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki devam eden faaliyetleri nedeniyle getirildiğini" bildirdi.
 
Bu kapsamda, bakanlık olarak, ABD Savaş Gereçleri Listesi altında düzenlenen hizmet ve teknolojilere yönelik ihracat sınırlamalarını genişlettiklerini belirten Psaki, düzenlemelerin hemen devreye gireceğini ve bu kapsamda ilgili birimin, bu liste altındaki, Rus ordusunun imkanlarına katkı sağlayabilecek yüksek teknoloji ürünü hizmet ve savunma malzemelerinin Rusya ve işgal edilen Kırım’a ihracat veya tekrar ihracına yönelik bekleyen tüm izinleri iptal edeceğini kaydetti. Psaki, bunun yanında, mevcut izinlerin de iptal edileceğini ve artık bu konudaki lisansların dosya dosya incelenerek karara bağlanacağını vurguladı.
 
Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerine göre bu kısıtlamaların tekrar gözden geçirileceğini belirten Psaki, “Rusya’yı, Cenevre’de yaptığı taahhütleri onurlandırmaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.