BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

ABDden PKK için U dönüşü

ABD Temsilciler Meclisi'nde PKK'yı kınama tasarısı gündemden çıkartıldı

Abone ol

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde gelecek hafta çarşamba günü oylanacak olan 106 sayılı Ermeni tasarısının ardından oylanacağı açıklanan ve terör örgütü PKK'yı kınayarak Türkiye'ye destek veren başka bir tasarı gündemden çıkarıldı.

AA'nın Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Ofisi'nden aldığı bilgiye göre, ABD Kongresi'ndeki ''Türk dostluk grubunun'' kurucusu olan Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler tarafından sunulan ve PKK'yı kınayan tasarı, yine Wexler tarafından geri çekildi.

Edinilen bilgiye göre Wexler'ın ofisi, PKK'yı kınayan ve Türkiye'ye PKK ile mücadelede ABD'nin desteğini sergileyecek olan tasarının, Ermeni tasarısının oylanacağı 10 Ekim'de değil, daha sonraki bir tarihte Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin gündemine getirilmesini uygun bulduğu için tasarıyı şimdilik geri çekti.

Daha önce komitenin 10 Ekim gündeminde, Ermeni tasarısının ardından oylanacağı açıklanan PKK tasarısıyla ilgili bölümde, ''PKK olarak bilinen terörist örgütün kınanması ve bu örgüte karşı Türkiye'nin mücadelesinin desteklenmesi'' ibareleri yer alıyordu.