BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  GÜNCEL

ABD'den çok tartışılacak atama Samantha Ravich Türkiye detayı

Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen, ABD merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD) adlı düşünce kuruluşunun kıdemli danışmanlarından Samantha Ravich, Trump'ın İstihbarat Danışma Kurulu Başkan Yardımcılığına getirildi. Yahudi asıllı Samantha Ravich İsrail yanlısı ve aşırılıkçılıkla mücadele konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail yanlısı olarak bilinen güvenlik uzmanını istihbarat danışma kuruluna atadı.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre Trump, daha önce eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in ulusal güvenlik danışman yardımcılığını yapan Samantha Ravich'i, İstihbarat Danışma Kurulu (PIAB) Başkan Yardımcılığına getirdi.

İSRAİL YANLISI: İsrail yanlısı tutumuyla bilinen Demokrasileri Savunma Vakfı adlı düşünce kuruluşunun kıdemli danışmanlarından Yahudi asıllı Ravich, aşırılıkçılıkla mücadele konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor.

BAE'YE KATAR VE TÜRKİYE'YE KARŞI ORTAK POLİTİKA TEKLİFİ: FDD'nin adı en çok Türkiye'de gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplartarafından yayınlanan e-postalar sonrasında duyulmuştu. Büyükelçinin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye ile Katar’a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıklarını ortaya çıkmıştı.

TÜRKİYE HAKKINDAKİ SÖZLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI: İki FDD yetkilisi Mark Dubowitz ve John Hannah'la yazışmaları tespit edilen Büyükelçi Uteybe'ye yollanan maillerden birinde, John Hannah'ın, "15 Temmuz darbe girişiminde FDD ve BAE'nin adı komplocular arasında zikredilmiş, sizinle anılmaktan şeref duydum" dediği açığa çıkmıştı.

Bu yazışmalarda, İsrail yanlısı bir sivil toplum kuruluşu olan Demokrasileri Savunma Derneği (FDD) ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki işbirliğinden, ve BAE'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsündeki dahlinden bahsedilmişti.

RAVİCK NEREDE ÇALIŞIYORDU: Ravich, Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü ile George W. Bush döneminin İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff'un kurucusu olduğu Chertoff Grup'ta da araştırmacı olarak çalışıyordu.

Son dakika Çin'den ABD'ye darbe! 16 milyarlık vergi yürürlüğe girdi

ABD'ye Türkiye uyarısı! Yıkıcı etkiler yapabilir