BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

ABD'den çok kritik F-35 açıklaması

ABD yönetimi Türkiye'nin ortağı olduğu projede F-35'leri Türkiye'ye vermemek için S-400 bahanesine sarıldı. ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Heather Wilson'dan tuhaf bir açıklama geldi.

Abone ol

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Heather Wilson ''Onlar NATO ittifakı içinde ve aynı zamanda ABD uçakları var, F-35'ler gibi. Türkiye F-35 ortağı ancak onların bu uçakları S-400’lere yakın bir yerde tutmasını istemeyiz. Türkiye ile görüşmeler devam ediyor ve Türkiye bu uçakları teslim almadan bu sorunun çözüleceği konusunda umutluyum." dedi

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Heather Wilson, Türkiye'nin S-400 füzesi almasının NATO ittifakı açısından bir sorun teşkil etmediğini ve ülkesinin de Ankara'nın Rus S-400 sistemi almasına ilişkin sorunun bir parçası olduğunu söyledi. Wilson, Washington merkezli Atlantik Konseyi'nin düzenlediği "ABD İttifaklarını Güçlendirme" başlıklı panelde konuştu. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasına ilişkin bir soruya yanıt veren Wilson, konuyla ilgili operasyonel kaygılarının olduğunu ve bunun Dışişleri ile Savunma bakanlıkları nezdinde Türkiye ile görüşüldüğünü ifade etti.

S-400'LERE YAKIN BİR YERDE TUTMASINI İSTEMEYİZ
Wilson, şu değerlendirmede bulundu: "Özellikle de gelişmiş savaş uçaklarının Türkiye'de konuşlu olduğu yer bakımından operasyonel sorunlar var. Onlar NATO ittifakı içinde ve aynı zamanda ABD uçakları var, F-35'ler gibi. Türkiye F-35 ortağı ancak onların bu uçakları S-400’lere yakın bir yerde tutmasını istemeyiz. Türkiye ile görüşmeler devam ediyor ve Türkiye bu uçakları teslim almadan bu sorunun çözüleceği konusunda umutluyum."

İsrail basınından gündemi sarsacak bomba Türkiye iddiası!

ABD kongresinde F-35'leri Türkiye'ye vermeme tasarısı

ABD'nin F-35 şantajına karşı Rusya'nın Su 35'i S-400'den sonra...ABD'nin F-35 şantajına karşı Rusya'nın Su 35'i S-400'den sonra...ABD'nin F-35 şantajına karşı Rusya'nın Su 35'i S-400'den sonra...ABD'nin F-35 şantajına karşı Rusya'nın Su 35'i S-400'den sonra...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN