BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  DÜNYA

ABD'den çarpıcı IŞİD raporu

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan ordusunun IŞİD'e düzenlediği son 72 saatlik operasyonla ilgili bir açıklama yaptı ve 90'ı aşkın hedefi yok ettiklerini bildirdi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan ordusunun son 72 saatte düzenlediği operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin açıklamasında, Musul Barajı ve etrafındaki IŞİD terör örgütü hedeflerine 35 hava saldırısı düzenlendiği ve toplamda 90'ı aşkın hedefin yok edildiği belirtildi.

Kirby, Irak hükümetinin talebi üzerine yapılan operasyonlarda, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının kullanıldığını kaydetti.

Irak güçlerinin barajı militanlardan temizlediğini ve kontrol ettikleri alanı daha da genişletmek için çalıştığını belirten Kirby, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın bu operasyonları düzenleyen askerlerden olağanüstü gurur duyduğunu bildirdi.

Kirby, Hagel'ın, Amerikan askerlerinin gerek duyulduğu ölçüde bu tür misyonları devam ettirmeye hazır olduğunu bildiğini de kaydetti.

Bakan Hagel'ın, Irak güçlerinin bu operasyonda birlikte çalışma şeklini de takdir ettiğini ifade eden Kirby, bunun, Iraklıların IŞİD'e karşı savaşmada artan kararlılığını yansıttığını belirtti.