BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  DÜNYA

ABD'de Türk kızlarının cesetleri bulundu

The Salt Lake Tribune gazetesinin haberine göre, bir tekne kaptanı önce 21 yaşındaki Merve Tokel'in cansız bedenine rastladı.

Abone ol

Ölen diğer Türk kızının ise Betül Eryıldırım olduğu açıklandı. Kane County şerifi teğmen Alan Alldredge, olayla ilgili araştırma yaptıklarını belirtti.

Yaz aylarında çalışmak üzere ABD'ye giden kızların birlikte plajda yürüdükleri ve birkaç saat yüzmek üzere izin aldıkları söyleniyor. Yetkililer, Tokel'in bedeninin Çarşamba günü, Eryıldırım'ın ise dün bulunduğunu açıkladılar.

Tokel'in cansız bedeni, Bullfrog Marina yakınlarındaki Croppy Cove isimli popüler plajın yakınlarında, bir teknenin kaptanının şans eseri fark etmesi sonucunda bulunduktan sonra, ABD Milli Parklar Dairesi'nden dalgıçların ve Utah Kamu Güvenliği Birimi'nden helikopterlerin ve dalgıçların yürüttüğü arama çalışmalarında Eryıldırım'ın bedeni de Tokel'in bulunduğu yerin yakınında tespit edildi.
İkisi de 21 yaşında olan kızların yaz tatili süresince Bullfrog Marina'da çalıştıkları ifade edildi.

CİNAYET İHTİMALİ

Başlangıçta bir cinayet ihtimalini gözardı etmeyen yetkililer, daha sonraki açıklamalarında olayın kaza olduğunu ifade etti. Kızların çok yakın arkadaş olduğu, doğum günlerinin arasında sadece 8 gün olduğu belirtildi. Eryıldırım'ın Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenildi.