BIST 10.170
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.388,70
HABER /  DÜNYA

Traktörle dünya turu olur mu demeyin!

Tarımsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi, Edirne'den başlattığı Türkiye turunda Çubuk'a ulaştı

Abone ol

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Güney Koreli Kitae Kang, çiftçilerin sıkıntılarını gündeme getirmek için 170 saat traktör kullanarak 4300 kilometre yol yaptığını ve bir bu kadar daha yol yaparak Türkiye turunu tamamlayacağını söyledi.

Kang, ''4 ay Türkiye'de kalacağım. Daha sonra Çin'e gidip, orada 4 ay kalacağım. Çin'de de traktörle gezeceğim. Çin'den sonra traktörü bırakacağım. Çin'in komşu ülkelerini yürüyerek gezeceğim. Bir yıl içinde dünya turumu tamamlayacağım'' dedi.

Çubuk'u çok beğendiğini ifade eden Kang, ''Çok geniş arazileriniz var bu beni şaşırttı. Bizim ülkemizde araziler bu kadar büyük değil. Biz güney Kore'de bu kadar şanslı değiliz, bu kadar geniş arazilerimiz olmadığı için de sizin kadar meyve sebze yetiştiremiyoruz'' dedi.

İLGİDEN MEMNUN OLDUM

Çubukta karşılaştığı ilgiden bir hayli memnun olan Kang, şunları kaydetti:

''Burada insanların cana yakınlığı beni çok şaşırttı. Çubuk'ta traktörümü sürerken birçok insan bana, (gel çayımızı iç) diyor. Çok çay kahve içtim ve hiç kimse benden ücret de almadı. Bu duruma çok şaşırdım, burada olmaktan çok mutluyum''

Dünya turu sırasında kendisine sponsor olan firmanın kendisi için Çubuk'ta düzenlediği iftar yemeğine katılan Kang, burada Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve çiftçilerle bir süre sohbet etti.