BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'de sosyal medyayı karıştıran fotoğraf

ABD'de Obama'nın sağlık yasasına alternatif yasa tasarısının ele alındığı toplantıda çekilen bir fotoğraf tartışmalara neden oldu.

Abone ol

ABD'de 'Obamacare' olarak bilinen sağlık yasasının alternatifinin tartışıldığı toplantıdan çekilen bir fotoğraf tartışmalara neden oldu. Cumhuriyetçi Parti Üyeleri'nin "doğun izni" gibi konularda konuşulması ve toplantıda bir kadının bile olmaması eleştirilere neden oldu.

Cumhuriyetçi Parti üyeleri ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in toplantısına ilişkin fotoğraf, Pence'in sosyal medya hesabından paylaşıldı. Mike Pence Twitter'da fotoğrafı, "Başkanla birlikte Özgürlük Yönetim Kurulu ile görüşmekten memnunuz. #YasayıGeçirin" mesajıyla paylaşmıştı.​

Fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı, doğum izni gibi konuların da konuşulduğu bu toplantıya katılanlar arasında tek bir kadın bile olmamasıydı.

Trump'ın sosyal medya danışmanı Dan Scavino, gelen eleştirilere yanıt verdi ve hem Başkan Trump'ın hem de yardımcısı Pence'in 'kadın dostu' fotoğraflarını paylaştı. Trump, Oval Ofis'teki ilk gününde kürtaj hakkında bilgilendirme çalışmaları yapan ve kürtaj imkanı sağlayan uluslararası örgütlere destek veren federal bütçe fonlarının kesilmesi kararını imzalamıştı.

Kanunu imzalarken de etrafındaki 7 erkek danışmanı poz vermişti. Trump'ın bu pozu İsveçli kadın bakanlar tarafından eleştirilmişti. İsveçli bakanlar birlikte verdikleri pozda, Trump'a göndermede bulunmuştu.