BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD'de saldırıya uğrayan siyah kilisesi ibadete hazır

Güney Carolina eyaletinde 21 yaşındaki beyaz bir zanlının silahlı saldırısında dokuz siyahın hayatını kaybettiği tarihi Emaneul AME kilisesi, Pazar ayini için kapılarını açmaya hazır.

Abone ol

ABD'de Güney Carolina eyaletinde siyahların gittiği tarihi kilise, dokuz kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının ardından bugün Pazar ayini için kapılarını açmaya hazır.

Emanuel AME kilisesi cemaati Cumartesi günü arkadaşlarının hayatlarını kaybettikleri salonda tekrar biraraya geldi.

TSİ ile 15'te gerçekleşmesi beklenen ayine çok daha fazla kişinin katılması bekleniyor.

Cumartesi günkü buluşmaya katılan cemaat üyelerinden Harold Washington kilisenin kapılarının Pazar günü herkese açık olacağını söyledi.

Washington "Daha önce hiç görmediğimiz ve muhtemelene de bir daha hiç görmeyeceğimiz insanlar gelecek ve bu iyi birşey" dedi.

"Burası Tanrı'nın kilisei kimseyi geri çevirmezsiniz."

Çarşamba günü kiliseye geln Dylan Roof ismindeki 21 yaşındaki zanlı, kilisede yaklaşık bir saat geçirdikten sonra ateş açmış ve dokuz kişiyi öldürmüştü.

Cumartesi günü kalabalıklar, kilometrelerce mesafe katederek kilise önüne geldi ve yine ABD'nin dört bir yanından kilisedeki ayinlere katılmak üzere gelen rahiplerin dualarını dinledi.

Charleston'a yaklaşık 480 kilometrelik mesafeden gelen 62 yaşındaki asker emeklisi Monte Talmadge, "Beni buraya getiren büyük bir duygu" diye konuştu.

Bayrak, iç savaşta hayatını kaybedenler için dikilen anıtın yanında.

Saldırının ardından kentte, eyaletin başkenti olan Columbia'da hükümet binasından iç savaş sırasında köleliğin kaldırılmasına engel olmak için ayrılıçılığı savunanların kullandığı bayrağın indirilmesi için protesto gösterisi yapıldı.

Obama'da bayrağın müzeye kaldırılması gerektiğini söylemişti.