BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

İETT otobüsünde korkunç patlama!

İstanbul Fatih'te İETT otobüsünde patlama sonrası yangın çıktı. Yaralan sürücü hastaneye kaldırıldı. Otobüs küle döndü.

Abone ol

İstanbul Fatih'teki Namık Kemal Caddesi girişindeki Marmaray durağı yakınında hareket halindeki İstanbul A.Ş.'ye bağlı İETT otobüsünde patlama sonrası yangın çıktı.

Yenikapı Sahil'den Aksaray Namık Kemal Caddesi'ne girdiği sırada otobüs, eski Sirkeci-Halkalı demiryolu hattının geçtiği üstgeçide çarptı.

Otobüste patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevler biranda otobüsü sardı. Otobüste çıkan yangında  sürücü Yakup Tunç yaralanandı. Araçtan çıkarılan sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin otobüsü söndürmesinin ardından soğutma çalışması devam ediyor.

30043853.jpg

KİNCİ PATLAMA SESİ DUYULDU

Otobüste çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahele etti. Söndürme çalışmalarının devam ettiği sırada otobüsten ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Yangının söndürülmesinin ardından olay yerine olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları gelerek incelemelerde bulundu.  Bu arada üst geçitten geçen araçların yükseklik  sınırının 2 metre 80 cm olduğuna ilişkin trafik tabelasıda görüntülere yansıdı. Otobüsün sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile çalıştığı öğrenildi. Patlamanın nedeni ise araştırılıyor.

 

OTOBÜSÜN DOĞALGAZ TÜPÜ 300 METRE UZAĞA FIRLADI

Patlamanı ardından otobüsün doğalgaz tüpü yaklaşık 300 metre uzağa Yenikapı Sahilyolu’na fırladı. Doğalgaz tüpü Ali Erdoğan adlı sürücünün kullandığı minibüsün yan tarafına çarptı. Sürücü Ali Erdoğan, "Kırmızı ışık nedeniyle durmuştum. Sonra büyük bir patlama sesi duyuldu. Tüp arabama çarptı, çok korktum" dedi.