BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.454,21
HABER /  DÜNYA

ABD'de okula saldırı: 26 ölü

ABD'de bir okula düzenlenen saldırıda 26 kişinin öldüğü açıklandı.

Abone ol
ABD'de 24 yaşındaki saldırgan Randy Lanza, annesinin öğretmen olarak görev yaptığı ilkokulu bastı! İki silahla etrafa rastgele ateş açan saldırgan 20'si çocuk 26 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırgan olay yerinde intihar ettiği belirtiliyor.
 
ABD tarihinin en büyük acılarından birini yaşıyor! 11 Eylül saldırılarının ardından gerçekleştirilen en büyük ikinci eylem olarak tarihe geçen saldırıda, 20'si çocuk 26 kişi yaşamını yitirdi. 

Olay, Connecticut eyaletindeki Newtown kentinde meydana geldi. İddialara göre 24 yaşındaki Randy Lanza isimli genç, yerel saatle 09.30'da, annesinin öğretmen olarak görev yaptığı Sandy Hook ilkokulunu bastı. Burada annesiye tartışan ardından da silahına234.20121214235650.jpg davranarak öldüren saldırgan, yanındaki iki silahla etrafa rastgele ateş açtı.
 
ABD polisi yaptığı açıklamada olayda 20'si çocuk 26 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Çelik yelekli ve siyah giyinimli saldırgan da olay yerinde ölü bulundu. Saldırganın intihar ettiği belirtiliyor.
 
ÖNCE BABASINI ÖLDÜRMÜŞ
 
Güvenlik güçleri saldırıyla ilgili inceleme başlattı. Zanlının evine baskın düzenleyen polis ekipleri, burada da bir cesetle karşılaştı. Cesedin saldırganın babasına ait olduğu iddia edildi. Ayrıca, olayla ilgisi olduğu iddia edilen bir kişi de gözaltına alındı.
  
OKULDA BÜYÜK PANİK VAR

Yaşları 5 ile 10 arasında değişen 600 öğrencisi bulunan Sandy Hook İlkokulu'nda çocukları dehşete düşüren saldırı, öğrencilerin ailesi arasında da paniğe yol açtı. Yüzlerce veli çocuklarına sağ salim kavuşup kavuşamayacaklarını bilmeden okula akın ederken, FBI, 23.20121215000857.jpgeyalet ve kent polisi okul çevresinde çok yoğun güvenlik önlemleri aldı. Saldırıda yaralanan 3 kişi Danbury Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
ABD'de okullara daha önce de saldırıda bulunulduğu biliniyor. Ancak Newtown'daki saldırı, bir ilkokula yapılan ilk saldırı olma özelliği taşıyor. ABD başkanı Barack Obama'nın dakika başı bilgilendirildiği saldırı ABD'de silah satışının yasaklanıp yasaklanmaması tartışmasını da yeniden gündeme getirdi. ABD Başkanı Barack Obama'nın silah satışlarının yasaklanmasından yana olduğu biliniyor. Ancak ABD'de çok güçlü olan silah lobisi en azından şimdilik bu yasaklamaya engel oluyor. .

OBAMA VALİYİ ARADI 

ABD Başkanı Barack Obama'nın da konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi. Connecticut valisiyle telefonda görüşen Obama, valiye başsağlığı dileklerini iletti.
 
ÜNİVERSİTE BASKININDA 33 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 
 
Ülkede benzer saldırılar daha önce de yaşanmıştı. En son geçen Temmuz ayında 'Batman Dark Knight Rises' filminin gösterimini basan silahlı saldırgan 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı.

 

2007 yılında ise ABD’nin en saygın devlet üniversitelerinden Virgina Tech’in Blacksburg kampüsünde bir öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti.


27632.jpg