BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  POLİTİKA

ABDde kürtaj bizde türban

Siyaset Bilimci Kahraman Türkiye'deki türban sorununu ABD'deki kürtaja benzetti.

Abone ol

İNTERNETHABER/

Müjde Ar, Çiğdem Anad, Aysun Kayacı ve Pınar Kür'ün sunduğu "Haydi Gel Bizimle Ol" programına katılan siyaset bilimci, akademisyen Hasan Bülent Kahraman türban sorununa ilginç bir yaklaşımda bulundu.

 ABD'DE KÜRTAJ SORUNU
Avrupa’da ve ABD’de kürtaj sorunu politik tartışmalarda merkezi bir konum işgal eder. Kilise kürtaja karşıyken kadın hakları savunucuları desteklemektedir.
ABD’de feminist hareketin ilk yıllarından bu yana mücadele edilen temel sorun kürtaj hakkıdır. Amerika'da kürtaj, kadının bedeni üzerindeki bir hakkı olarak değerlendirilmiyor. Sürdürülen mücadele sonucunda, kürtaj konusunda çıkarılan yasalarla yüzde 20’lik başarıya ulaşıldı. Fakat ABD’nin pek çok yerinde uygulamalar birbirinden farklı ve bu konuya çok tutucu yaklaşılıyor.
Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Kahraman'a göre her ülkenin kendine has, kemikleşmiş bir sorunu var. Bu sorun o ülkenin kültürüyle, tarihiyle, gelişimiyle beslenerek büyüyor ve giderek çözümsüz hale geliyor. Her çözüm girişimi başarısız kalıyor.

Türkiye'de türbanın böyle bir sorun olduğunu söyleyen Kahraman, bunun ABD'deki karşılığını kürtaj olarak gösterdi. Kahraman "ABD'de kürtaj neyse, Türkiye'de türban o" dedi.