BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  DÜNYA

Türbana kısıtlama vaadi

İspanya'nın da Halk Partisi iktidara geldiğinde türbanı kısıtlayacağını açıkladı

Abone ol

İspanya'da ana muhalefette bulunan Halk Partisi (PP) 9 martta yapılacak seçimleri kazanması halinde kadınların türban takmasına kural getireceğini açıkladı.

PP'nin Adalet, Kamu Özgürlükleri ve Güvenlik Sekreteri İgnacio Astarloa, "göçmenlere entegrasyon kontratı imzalatma" vaadinin yanı sıra iş dünyasında türban takan Müslüman kadınlara kurallar getireceklerini söyledi.
Astarloa, türban takılmasına kural getirilmesini "kadın-erkek arası eşitliği garanti etmek ve türbanın kadın için ayrımcılık unsuru olmasını önlemek" açısından istediklerini savundu.

PP yöneticisi, İspanya’da şimdiye kadar okullarda serbest olan başörtüsüyle ilgili de yeni kural getirmek istediklerini belirterek, bunun hangi boyutta olacağına açıklık getirmedi.

Bu arada PP'nin seçim vaadi, İspanya’daki İslam komitelerinden büyük tepki aldı.

İslam Komisyonu Genel Sekreteri Riay Tatary, "türban takmak tamamen kadının aldığı bir karar, o yüzden bu öneri din özgürlüğüne bir saldırıdır" derken, İspanya İslam Komitesi Başkanı Malik Ruiz "Türban takmak, İspanyol anayasasında yeralan ifade özgürlüğünde temellenen bir haktır. PP'nin önerisi çok tehlikelidir" açıklamasında bulundu.