BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  DÜNYA

ABD'de 'Jonas' felaketi! 31 kişi öldü!

ABD'de "Jonas" adı verilen kar fırtınasında 31 kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol

ABD'nin doğu yakası civarındaki kar fırtınası sonucu 31 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililer, cuma günü öğleden sonra başlayan "Jonas" adı verilen kar fırtınasında meydana gelen ölümlerin büyük oranda kötü hava şartlarından dolayı yaşanan trafik kazaları sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Kar fırtınası sonucu ulaşım olumsuz yönde etkilerken, hafta sonu tamamen kapatılanNew York ve Washington D.C. metro servisi ise sınırlı şekilde hizmet vermeye başladı.Ülkenin doğu yakası civarında bir çok eyalette okullarda eğitime ara verildi. Devlet daireleri de olumsuz hava şartlarından dolayı hizmet veremiyor.

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hava şartlarından dolayı günlük basın toplantısı yapılmayacağını bildirildi.Washington D.C. Belediye Başkanı Muriel Bowser de kar fırtınasının temizlenmesinin günler süreceğini söyledi. Bowser, MSNBC televizyon kanalında sabah programına katılarak, yaşanan kar fırtınasını "Tarihi bir an" olarak tanımladı.

Belediye Başkanı Bowser, "Geride kalanları temizlememiz yaklaşık olarak birkaç günümüzü alacaktır" dedi.Fırtına nedeniyle 11 eyalette olağanüstü hal ilan edilmiş, yaklaşık 10 bin kadar uçuş iptal edilmişti. Meteoroloji uzmanları, "Jonas"ı bugüne kadar bölgede yaşanan en büyük kar fırtınalarından biri olarak tanımlamıştı.