BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.387,63
HABER /  DÜNYA

ABD'de ikinci 11 Eylül şoku FLAŞ

ABD'de düzenelenen Boston Maratonu’nun bitiş noktasına yakın bir bölgede iki ayrı patlama meydana geldi.

Abone ol

Boston Maratonu'ndaki patlamalarda 3 kişi öldü, 17'si ağır 130'dan fazla kişi de yaralandı.

Boston Maratonu'ndaki patlamanın şoku geçmemişken bir patlama haberi de JFK Kütüphanesi'nden geldi. (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

Alarma geçen Boston polisi 2 adet bombayı ise etkisiz hale getirdi.

Saldırıların ardından kameraların karşısına geçen ABD Başkanı Barack Obama,"Bunu kimin ve neden yaptığını bilmiyoruz ama bulacağız" dedi.

foto.20130416010321.jpg

ABD’nin 'en eski ve en prestijli maratonu' olarak nitelendirilen Boston Maratonu, kana bulandı.

İlk bilgilere göre, TSİ 22.00 sularında, maratonun bitiş çizgisine yakın bir 100 metre arayla iki ayrı patlama meydana geldi.

Sporcuların yarışı sonrası koşulan halk koşusu esnasındaki patlamalarda, kesin olmamakla birlikte, 2 ölü ve 100'den fazla yaralı olduğu bilgileri geliyor. Olay yerindeki görgü tanıkları, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu dile getirirken, bazı haber kaynakları yaralılardan 16’sının durumunun kritik olduğunu vurguluyor.

İKİ PATLAYICI DAHA BULUNDU

Öte yandan Amerikalı istihbarat yetkilileri, patlamaların meydana geldiği maraton alanında 2 patlayıcının daha bulunduğunu bildirdi. Yetkililer, patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine çalışıldığını kaydetti. Bu bombalar, patlamaların bir terör saldırısı olma ihtimalini güçlendiriyor.

OBAMA'DAN PATLAMA SONRASI İLK AÇIKLAMA (TIKLAYIN)

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki 3 ayrı patlama sonrası sert bir açıklama yaptı. (HABERİ OKU)

38242.jpg

TERÖR ALARMI

ABD’de, patlamaların ardından genel terör alarmı verildi. Boston hava sahası uçuşlara kapatılırken, uzaktan kumandalı bomba ihtimaline karşı kentteki cep telefonları da kullanıma kapatıldı. Ayrıca, New York ve Washington’da önlemler alındığı belirtilirken, Beyaz Saray’a giriş çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

"EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Boston Emniyet Müdürü Edward F. Davis, düzenlediği basın toplantısında, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının halen sürdüğünü, net bilgileri yarın sabah verebileceklerini söyledi.

Davis, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinin inceleme sebebiyle kapatıldığını, yürütülen soruşturma yüzünden halkın normal yaşamına dönmesinin birkaç günü bulabileceğini kaydetti.

Bazı basın organlarında şüphelilere ilişkin bilgiler yer aldığını kaydeden Davis, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorgulanan bazı kişiler olmasına karşın henüz gözaltında kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

SİYAH SIRT ÇANTALI BİR KİŞİ

Bu arada, ölenler arasında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğu öğrenildi. 

Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.


PATLAMA ANI (TIKLAYIN)

Boston Maratonu'nda meydana gelen iki ayrı patlama bölgedeki kameralarca dakika dakika kaydedildi. (HABERİ OKU)

abddeki-patlama-ani-kameralarda.jpg

IRAK VE AFGANİSTAN'DA KULLANILAN BOMBA

NBC, üç farklı kaynağa dayandırarak, patlamaların "IED" yani yol kenarı patlayıcı düzenek tipindeki bombalara benzediğini duyurdu. IED'ler ağırlıklı olarak ırak ve afganistan'da kullanılan ve abd askerlerinin çok sayıda kayıp vermesine neden olan bir patlayıcı düzeneği tipi.