BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Obama'dan patlama sonrası ilk açıklama

Boston'da birbiri ardına meydana gelen saldırılar sonrası ABD Başkanı Barack Obama açıklama yaptı.

Abone ol

Dünyanın en prestijli koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu'nda meydana gelen patlamalar sonrası ABD Başkanı Barack Obama'dan çok sert bir açıklama geldi.

Başkan Obama, Boston'daki bombalı saldırıları düzenleyenin kim ya da kimler olduğunu henüz bilmediklerini, ancak bu kişi ya da kişileri tespit ederek yaptıklarının bedelini ödeteceklerini söyledi.

Obama, ABD hükümetinin ülke genelinde gerektiği üzere güvenlik önlemlerini artıracağını da sözlerine ekledi.

İLK AÇIKLAMA BİDEN'DEN

ABD yönetimi adına ilk açıklamayı yapan Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Dualarımız patlamada zarar görenlerle birlikte. Şu anda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığı bilgisine sahip değiliz" demişti.

Açıklaması öncesinde Başkan Obama'ya FBI Direktörü Robert Mueller ile İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano tarafından bilgi verildi.

Obama'nın Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino'yla da görüşerek her türlü desteği verme sözü verdiği belirtildi.

BEYAZ SARAY'DA GÜVENLİK ARTTI

Öte yandan patlamaların ardından Beyaz Saray ve çevresinde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Beyaz Saray'ın önündeki Pennsylvania Caddesi de Gizli Servis tarafından kapatıldı. Gizli Servis ajanları bölgeyi kordona alırken, çevrede devriye gezmeye başladı.

Ancak Beyaz Saray'ın kapatılmadığı ve turistlerle ziyaretçilerin binanın karşısındaki parkı ziyaret edebildiği belirtildi.