BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.395,32
HABER /  GÜNCEL

ABD: Zevahiri'nin sonu da Bin Ladin gibi olacak

ABD silahlı kuvvetlerinden yapılan açıklamada, El Kaide'nin yeni lideri Ayman El Zevahiri'nin de Bin Ladin gibi yakalanıp, öldürüleceği söylendi.

Abone ol

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada El Kiade örgütünün yeni lideri Zevahiri'nin de Usame Bin Ladin gibi yakalanıp öldürüleceği belirtildi.

Orgeneral Mike Mullen tarafından yapılan açıklamada Zevahiri'nin geçen ay öldürülen Bin Ladin'in yerini almasının beklendiği söylendi.

Amerika Birleşik devletleri savunma bakanı Robert Gates ise yeni lider Zevahiri'nin Bin Ladin'in sahip olduğu karizmayı ve operasyon kabiliyetini taşımadığını söyledi.

Savunma bakanı buna rağmen Zevahiri'nin görevi devralmasının, El Kaide'nin halen varolduğunu ve engellenmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Bu arada El Kaide Zevahiri'nin liderliğini açıkladığı mesajında ABD, İsrail ve bu iki ülkenin müttefiklerini karşı yürütülen "kutsal savaşın" devam edeceğini duyurdu.

Göz cerrahı

Ayman El Zevahiri, Bin Ladin'in sağ kolu olarak örgüt içinde uzun zamandır görev almakta.

Zevahiri kimilerince 11 Eylül saldırılarının arkasındaki beyin olarak da niteleniyor.

Mısırlı bir göz cerrahı olan Zevahiri'nin ellili yaşlarının sonlarını sürdüğü tahmin ediliyor.

En son 2001 yılında Afganistan'ın Host kentinde görülen Zevahiri'nin Afganistan-Pakistan sınırındaki bölgede gizlendiği düşünülüyor.

Zevahiri geçen hafta Usame Bin Ladin'in öteki dünyadan da ABD'ye korku salmaya devam edeceğini savunmuştu.