BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD ve Rusya Ukrayna’da uzlaşma istiyor

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Doğu Ukrayna’daki güvenlik sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Doğu Ukrayna’daki güvenlik sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiği konusunda hemfikir.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya mevkidaşı Sergei Lavrov, Çarşamba günü gerçekleştirdikleri iki telefon görüşmesinde, Doğu Ukrayna’da siyasi hedeflere ulaşmak için güç kullanılmaması gerektiği konusunda uzlaştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Her İki bakan da Doğu Ukrayna’daki kilit öneme sahip şehirlerde barışçıl çözümden yana” dedi.

Binaların işgali sürüyor

Açıklama, Rusya yanlılarının Doğu Ukrayna’daki kamu binalarını işgali devam ederken geldi. Ukrayna hükümeti, Çarşamba günü işgalcilere binaları terketmeleri için 48 saat süre vermiş, aksi takdirde “güç kullanılacak” mesajını iletmişti.

Dörtlü zirve haftaya

Gelecek hafta ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve Ukrayna Kırım’ın ilhak edilmesinden bu yana ilk kez dörtlü zirve gerçekleştirecek. Görüşmeye AB Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton ile ABD, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının da katılması bekleniyor.

ABD’nin üst düzey diplomatlarından Victoria Nuland, görüşmelerden beklentilerin düşük olmasına karşın diplomatic kanalların açık tutulması açısından önemli olduğunu belirtti.