BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.412,40
HABER /  GÜNCEL

ABD ve İngiltere'den Araplar'a çağrı

ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı Cameron, Times gazetesindeki ortak makalede, reform yanlısı gösterileri kanlı bir şekilde bastıran rejimlere karşı askeri güce başvurabilecekleri mesajını verdi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Arap dünyasındaki demokratik değişime destek verme kararlılıklarını vurguladı.

Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Times gazetesi için birlikte kaleme aldıkları makalede, tüm Arap dünyasında demokrasiye geçiş konusunda ısrarcı olacakları ve reform yanlısı gösterileri kanlı bir şekilde bastıran rejimlere karşı askeri güce başvurabilecekleri mesajını verdi.

Obama ve Cameron, iki ülke arasındaki özel ilişkiyi yeniden teyit etti ve bunun dünya için de önemli olduğunu kaydetti.

Makale, Barack Obama'nın bugün başlayacak iki günlük resmi ziyareti dolayısıyla yayımlandı.

İki lider makalelerinde, "Karanlığı aydınlığa dönüştürmek isteyenlerin yanında yer alacağız, baskılardan kurtulup özgür olmaya çalışanlara destek olacağız, demokrasi inşa etmeye çalışanlara el uzatacağız" diyor.

Gazeteye göre, bu yaklaşım, Arap Baharı'nın ilk günlerinde sessiz kalmayı tercih eden Obama'nın söyleminde önemli bir değişikliğe işaret etti.

ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı Cameron, makalelerinde ayrıca, "İngiltere ve Amerika'nın yan yana olması, halklarımızı ve dünya halklarını daha güvenli ve müreffeh kılacak" ifadesine verdi.