BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

ABD Türkiye'ye şantaja hazırlanıyor! Yaptırımlar ve Ermeni kartı...

ABD'den iki kritik ziyaretçinin Ankara'ya gelmeye hazırlandığı günlerde Washington'da Türkiye aleyhine plan üstüne plan yapılıp, karar üstüne karar alınıyor... Senato Türkiye'ye yaptırım uygulamayı tartışırken, 'Ermeni Soykırımı' yalanı da masaya sürüldü...

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster bu hafta sonu, Dışişleri Bakanı Tillerson da gelecek hafta Ankara'ya gelecek. Gündemde neler olacağıyla ilgili tartışma sürerken, ABD Senatosu'nda Türkiye aleyhine tezgah üstüne tezgah planlandığı ortaya çıktı. Türkiye'ye 3 konuda yaptırım uygulanması için yürütülen çalışma son aşamaya gelinirken, 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye'ye yeniden şantaj yapılması da kesinleşti. 

SENATO'DAKİ GİZLİ OTURUMDA NE KONUŞULDU?: Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda “Türkiye ve Önümüzdeki Yol” başlıklı çok önemli ve bir gizli oturum yapıldığını belirten Habertürk Washington Temsilcisi Serdar Turgut, komisyonda Türkiye’ye çok yönlü yaptırımlar getirilmesinin yollarının konuşulduğunu yazdı. "Bu yaptırımlar 3 konuyla bağlantılı" dilen Turgut o yaptırımları şöyle özetledi:
1- Reza Zarrab’ın tanık olduğu dava dolayısıyla İran’la bağlantılar konusunda yaptırım uygulanması.
2- Magnitsky Yasası doğrultusunda bazı yaptırımlar. Magnitsky, Rusya’daki insan hakları karşı getirilen yaptırım yasası.
3- Rusya ile ticari ilişkiler bağlamında getirilecek yaptırımlar. Örneğin Türk Akımı çerçevesinde ve savunma sanayii bağlamında bazı yaptırımlar.

ERMENİ SOYKIRIM TASARISI: Dış İlişkiler Alt Komitesi’ndeki “Suriye’de ileriye doğru” başlıklı toplantıda da Türkiye'ye yönelik ağır sözler söylendiğini belirten Turgut, "Ermeni seçmeni bol olan California temsilcilerinin yine bir soykırım yasasını gündeme getirecekleri söyleniyor" dedi ve tehlikeli durumu işaret etti:

"Eskiden yönetim, ulusal güvenlik çıkarlarını gerekçe göstererek bunu engelliyordu. Ancak bu defa ne bu kaygıyı dile getirecek bir yönetim, ne de bunu dinleyecek bir Kongre var. Türkiye’ye yardımcı olan İsrail lobisi de artık devreye girmeyeceğinden bu defa soykırım yasasının geçmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor Washington’da."