BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylama iptal edildi

Cumhuriyetçi Parti, ABD'de 'mali uçurumu' engellemek için 'B Planı' olarak adlandırdıkları yasa tasarısının yeterince destek buılamadıkları için geri çekti.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçiler ülkeyi "mali uçurumdan" döndürebileceğini umdukları bir planın Kongre'deki oylamasını iptal ettiler.

Bir milyon dolardan fazla kazançlar için sınırlı vergi artırımı öngören ve "B planı" olarak adlandırılan planı geri çeken Cumhuriyetçiler, Başkan Barack Obama'yı zenginlere vergi artırımından geri adım atmaya ikna etmeye çalışıyorlardı.

Cumhuriyetçi liderler, Temsilciler Meclisi'nin Noel nedeniyle tatile girecek olması nedeniyle, konuyla ilgili harekete geçme sorumluluğunun Senato'da olduğunu söylüyor.

ABD'li ve uluslararası ekonomi uzmanları, Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında, vergi artırımının uygulanacağı kazanç miktarı konusunda bir anlaşmaya varılıp, ortak hareket edilmezse, ABD ekonomisinin resesyona gireceği öngörüsünde bulunuyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, dün akşam yaptığı açıklamada, ABD'lilerin yüzde 99.8'i için kalıcı vergi indirimi anlamına gelecek ikinci planın geçmesini garanti altına alamadıklarını söylemişti.

Boehner, yaptığı açıklamada, "yasa tasarısının geçmesi için üyelerimizden yeterli desteği bulamadık" demişti.

Beyaz Saray, konu ile ilgili açıklamasında, Başkan Barack Obama'nın başlıca önceliğinin, Amerikalıların yüzde 98'i ve küçük işletmelerin yüzde 97'si için mevcut vergi düzeylerini aynı şekilde tutabilmek olduğunu belirtti.

Kongre ile birlikte hareket edecekleri açıklamasında bulunan Beyaz Saray, "her iki partinin de üzerinde ortaklaşacağı bir plan bulmayı umduklarını" açıkladı.