BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar ne kadar sürecek?

İstanbul'da önümüzdeki iki gün de kar yağışı etkisini sürdürecek.

Abone ol
Yoğun kar yağışı başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara'yı esir aldı. Saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar ve yer yer tipi şeklindeki kar yağışı hayatı felç etti. İstanbul'da E-5 olmak üzere ana güzargahlarda trafik durma noktasına gelirken, trafik kazaları nedeniyle sürücüler saatlerce trafikte mahsur kaldı.

İstanbul'da yoğun kar yağışı Pazar gününe kadar devam edecek. İstanbul'da önümüzdeki 5 gün, en yüksek hava sıcaklığı 10 derece tahmin edilirken, hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düşecek. İşte İstanbul'da önümüzdeki günlerde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları;

34.20121220204355.jpg

THY'DEN UYARI

Kar yağışıyla birlikte Türk Hava Yolları da bazı seferlerin iptal edildiği bazı seferlerde ise rotarlar yaşandığı belirtilerek, yolcular uyarıldı. THY, yolcuların uçuş öncesi mutlaka, uçuşlarını kontrol edilmesini istedi.
 
Bu arada D-100 Haliç-Otakçılar yönünde araç arızası nedeniyle uzun kuyruklar oluşurken, TEM'de kaza nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. TEM Büyükçekmece-Çatalca yönünde meydana gelen kaza nedeniyle 1 şerit trafiğe kapanırken, kazaya müdahale edildiği belirtildi. 

MARMARA'DA KAR FIRTINASI   
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli sağanak yağmur(20-50mm), Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illeri ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve K.Maraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.          
 
İBB’DEN ACİL ÇAĞRI: EMNİYET ŞERİTLERİNİ BOŞ BIRAKIN
 
Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB’den yapılan açıklamada; “İstanbul’u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle  yollarda trafik aksamaları meydana geliyor.  Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle  kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur.“ denildi.