BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey çark etti

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey, YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerini söylemişti. Aynı Jeffrey, 10 ay önce tam tersini söylüyordu.

Abone ol

Sabah yazarı Hilal Kaplan, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey'in iki yüzlülüğünü gözler önüne serdi. Kaplan, "James Jefrey, James Jeffrey'e karşı" başlıklı bugünkü yazısında Jeffrey'in geçtiğimiz günlerde yaptığı "PKK'nın aksine YPG'yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. Bunu hiçbir zaman yapmadık." açıklamasını değerlendirdi.  Hilal Kaplan, Jeffrey'in yakın zamanda bu göreve getirilmeden önce söylediklerinini köşesine taşıdı.

"PKK TARAFINDAN YÖNETİLEN BİR ORDU KURUYORUZ"
(...)Örneğin, Ocak 2018'de, yani sadece on ay önce, Concil on Foreign Relations'da (CFR) gerçekleşen bir toplantıda şöyle demişti:
"Elimizdekilere bakalım: Türkiye'nin güneyinde, Suriye'de DEAŞ'la mücadele ve kontrol amacıyla, PKK tarafından yönetilen, büyük bir ordu kuruyoruz. Türkiye de her gün buna karşı çıkıyor."
Ya da darbe sonrası, SETA Washington'ın düzenlediği toplantıda şöyle diyordu: "Bir de YPG ve PYD, yani PKK'nın Suriye'deki askerî ve siyasî kanadı problemi var. Esasında Amerikalılar da böyle olduğunu biliyor. Ama DEAŞ'la mücadelede öncelikli müttefikimiz oldukları için ve DEAŞ şu an için öncelik olduğundan ABD, YPG ve PYD ile çalışmaya devam ediyor. Ama bunlara kimin insan gücü aktardığını ve siyasî liderlik yaptıklarını biliyoruz."

Hilal Kaplan'ın yazısının tamamı