BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  DÜNYA

ABD 'onu' arıyor!

ABD'li federal yetkililer, Megaupload sitesinin kurucusu Kim Dotcom'un kendilerine teslim edilmesini istiyor..

Abone ol

ABD'li federal yetkililer, geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda'da kefaletle serbest bırakılan Megaupload sitesinin kurucusu Kim Dotcom'un kendilerine teslim edilmesini istiyor.

New Zealand Herald gazetesinin haberine göre, 21 Ocak'ta telif hakları ihlali ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alınan Kim Dotcom, iş ortakları Mathias Ortmann, Bran van der Kolk ve Finn Batato'yla birlikte ABD'ye getirilmek isteniyor.ABD'li yetkililerin, Dotcom ve iş ortaklarının iade edilmesi için başvurularını North Shore Bölge Mahkemesine yaptığı belirtildi. Dört kişi, haraç toplama, kara para aklama, telif hakları ihlali ve diğer suçlardan mahkemeye çıkarılmak isteniyor.

Dotcom, Megaupload sitesiyle tarihin en büyük telif hakları ihlali suçlarından birini gerçekleştirdiği ve üretici firmaları ile yapımcıları 500 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanıyor.

ABD ile arasında suçluların iade edilmeleri konusunda anlaşma bulunan Yeni Zelanda'nın, Dotcom'un iadesi hakkındaki duruşmayı Ağustos'tan önce yapmamasuı bekleniyor.38 yaşındaki Alman uyruklu Dotcom, Megaupload'u 2005 yılında Hong Kong'da kurmuştu. Dotcom, el konulan mal varlığını elde etmek için hukuki mücadele vereceğini belirtmiş ve Almanya veya ABD'ye iade edilmesi düşüncesine karşı çıkmıştı.