BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  DÜNYA

ABD Kuzey Kore'yi tehdit etti! Savaş seçeneği hazır

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'yi tehdit etti. Trump, Kuzey Kore'ye yönelik askeri harekât opsiyonunun ve silahların atışa hazır olduğunu söyledi. Erdoğan ise savaşın iki devlet arasında kalmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye yönelik askeri harekât opsiyonunun hazır olduğunu söyledi. Trump, silahların 'atışa hazır ve hedefe kilitli' olduğunu belirtti.

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore'nin âkil olmayan şekilde davranmaya devam etmesi durumunda, askeri çözümler tamamiyle hazır! Umarım Kim Yong-un kendisine başka bir yol bulur" açıklamasında bulundu.

UMARIM BAŞKA BİR YOL BULUR

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umarım Kim Jung Un başka bir yol bulur" dedi.

ERDOĞAN'DAN ABD-KUZEY KORE GERİLİMİ YORUMU

ABD- Kuzey Kore arasındaki nükleer gerilimle ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Kuzey Kore geriliminin bizim piyasaları etkileyeceğini ihtimal vermiyorum. Nükleer silahlanmaya karış olduklarını söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla ile birbirlerinin tehdit eder hale gelmesi düşündürücüdür. Bunun yanında genel bir perspektifle bakarsak gelişmemiş ülkelere, zayıf ülkelere nükleer silahlanmaya fırsat tanımayanların, gücü eline alınca bu nükleer silahı acımasızca kullanma gayreti içerisindeler.

TEDİTLER BİR VURUŞMAYA DÖNÜŞMEZ

Bu benim objektif bakışımıdır. Yani senin olsun bir diğerinin olmasın bunu anlamak mümkün değil . Dünyada 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Üç ülke var ki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki bu ABD- Kuzey Kore arasında bu tehditler bir vuruşmaya dönüşmez. Dünyada çünkü sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit oluşabilir. Politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum" dedi.