BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  DÜNYA

ABD kriz çıkaracak kararı onayladı! Paranın tüm kontrolü...

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'deki Venezuela'nın varlıklarının kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'nun kontrolüne verilme kararını onayladıklarını açıkladı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'nın, Federal Merkez Bankası ve ABD'deki diğer sigortalı bankalar tarafından tutulan bazı varlıklarını kontrol etme yetkisinin, kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'ya verilme kararını onayladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Roberto Palladino, Venezuela petrol devi PDVSA'ye yaptırım uygulama kararının da devreye girdiğini açıkladı.

Maduro'dan askerlere birlik ve disiplin talimatı

GUAIDO İDDİALARI DOĞRULADI

Venezuela’da kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve Washington’un güçlü desteğini aldığı ülkedeki siyasi kriz konusunda konuştuğunu doğruladı. Guiado, "Evet, Başkan Trump ve dünyanın diğer devlet başkanlarıyla da konuştuk" dedi. Guiado, konuyla ilgili Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile konuştuğunu da söyledi.

Guaido Maduro'yu devirebilmek için askerlerle görüşüyor

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın, "Afganistan görüşmeleri olumlu. Kolombiya'ya 5 bin asker" yazan notu da Guaido’ya soruldu. Guaido, "Hiçbir bilgim yok. Venezuela'da çok karmaşık bir durumdayız. Önemli olan tüm dünya ülkelerinin Venezuelalıların fedakarlığını, demokrasinin kurtarılmasına yönelik arzularına olan büyük çabasının tanınmasıdır" dedi.