BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.377,49
HABER /  DÜNYA

ABD Kobani'de IŞİD hedeflerini vurdu

ABD Savunma Bakanlığı, ABD savaş uçaklarının Kobani'deki IŞİD hedeflerini vurduğunu duyurdu.

Abone ol

23 Eylül'den beri Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuran ABD liderliğindeki koalisyon, örgütün kuşatma altında tuttuğu Kobani yakınlarındaki mevzileri ilk kez hedef aldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ve koalisyon ülkelerinin Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine yedi hava saldırısı daha düzenlediği duyuruldu. Açıklamaya göre Cumartesi akşamı Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye iyice yaklaşan IŞİD'in bu noktadaki mevzileri ilk kez vuruldu. Örgütün Kobani sınırı yakınlarındaki bir binası ve iki silahlı aracı imha edildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na göre, örgütün kalesi olan Suriye'nin Rakka kenti civarında IŞİD'e ait bir hava üssü, eğitim kampı ve karargâhı da vuruldu. Yine Suriye'de Haseke’nin güneyinde IŞİD’e ait bir araç ve örgütün askeri karargâh olarak kullandığı birçok bina tahrip edildi. 
Suriye’deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına katılan ülkeler Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri.

CENTCOM'un açıklamasına göre, ABD ordusu Irak'taki IŞİD hedeflerini de üç hava saldırısıyla hedef aldı. Erbil’in güneybatısındaki saldırılarda IŞİD’e ait dört silahlı araç yok edildi.

18 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonun, Irak'ın güneydoğusundaki Musul kentinde, terör örgütü IŞİD unsurlarına yönelik düzenlediği hava saldırılarında 18 militanın öldüğü, 32'sinin de yaralandığı bildirildi.

Peşmerge güçlerinden alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona bağlı uçak, Musul'daki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında 18 militan hayatını kaybederken, 32'si de yaralandı.

Saldırıda örgüte ait çok sayıda mühimmat ve ekipman da imha edildi.

Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de katılımıyla ABD, Suriye'deki IŞİD hedeflerine 23 Eylül'de hava saldırıları başlatmıştı.