BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

ABD: İtfaiye erlerine tuzak kuran saldırgan not bırakmış

ABD'nin Webster kasabasında yangın ihbarı yaptıktan sonra olay yerine gelen itfaiye görevlilerini öldüren Amerikalı saldırgan Spengler'ın intihar etmeden önce ardında bir not bıraktığı ortaya çıktı. Saldırgan "en çok sevdiğim iş, öldürmek" diyor.

Abone ol

ABD’nin New York eyaletinde iki itfaiye görevlisine tuzak kurup öldürdüğü iddia edilen saldırganın, planlarını anlattığı bir not bıraktığı ortaya çıktı.

Polisin kimliğini William Spengler olarak açıkladığı saldırganın bıraktığı notta, “En sevdiğim işi yapıyorum, adam öldürmek” yazdığı belirtildi.

Spengler’ın daha sonra Ontario Gölü yakınlarındaki bir arazide intihar ettiği açıklandı.

Spengler’ın ateşe verdiği evinde ceset kalıntıları bulunduğu, parçaların 67 yaşındaki kız kardeşi Cherul’e ait olabileceği ifade edildi.

İtfaiye görevlileri, Pazartesi günü Spengler’ın yangın ihbarı üzerine New York’un Webster kasabasına gelmiş, burada açılan ateşte hayatlarını kaybetmişti.

Polis yetkilileri Salı günü yaptıkları basın açıklamasında, 62 yaşındaki Spengler’ın üç silahının bulunduğunu ve mahalleyi ateşe vermeyi planladığını söyledi.

Çıkan yangında bölgedeki yedi ev alev almış, iki itfaiye eri ve bir polis yaralanmıştı.

Polis şefi Gerald Pickering, kendi silahıyla intihar eden Spengler’ın, 38 kalibrelik tabanca, 12 gauge tüfek ve 223 kalibrelik Bushmaster tüfeği kullandığını söyledi.

Spengler’ın kullandığı tüfek, 14 Aralık’ta 26 çocuk ve öğretmenin öldürüldüğü Connecticut saldırısında kullanılan tüfekle aynı özelliklere sahip.

Polis şefi, saldırganın bıraktığı 2-3 sayfalık notta, “Daha kaç tane komşumun evini yakabileceğimi görmem lazım ve böylece en sevdiğim işe, öldürmeye hazırlanmalıyım” yazdığını aktardı.

Spengler, anneannesini çekiçle öldürmek suçundan 17 yıl hapis yatmış, 1998’de şartlı tahliye edilmişti.

Sabıkalı olduğu gerekçesiyle silah sahibi olma hakkı yoktu.

Polis, Spengler’ın yangın çıkararak itfaiye görevlilerine tuzak kurduğunu belirtiyor.

Spengler’ın çıkardığı yangında 19 yaşındaki Tomasz Kaczowka ile 43 yaşındaki Mike Chiapperini adlı iki itfaiye eri hayatını kaybederken kardeşi Cheryl’in ise kayıp olduğu belirtildi.

Polis, Spengler’ın ‘akli dengesinin yerinde olmadığını’ ifade etti.