BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  DÜNYA

Ve Beşar Esed sığınma istedi

Zor günler geçiren Beşar Esed, ülke dışına mı kaçıyor? Esad tarafından Venezüela lideri Chavez'e iletilen bir mektup konuşuluyor.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in Venezüela'dan sığınma talep ettiği iddia ediliyor.

Akşam gazetesi çarpıcı bir haberle okurların karşısına çıktı. Her geçen gün daha fazla köşeye sıkışan Esed'in Venezüela lideri Chavez'e yazdığı mektup gündemde.

Mahmut Gürer imzalı haberde, gazete diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiyi "Evet, Esad sığınma istedi" başlığıyla manşetine taşıdı. 

Habere göre Aralık ayı başında İsrail'in Haaretz gazetesinde yayınlanan iddianın peşine düşen Ankara, konuyla ilgili olarak doğrudan Venezüela Dışişleri Bakanlığı'yla iletişime geçti.

MEKTUP DOĞRULANDI AMA İÇERİK BELİRTİLMEDİ

Ülkede Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri Dışişleri Bakanlığı'na giderek, bu yönde bir mektup olup olmadığını ve sığınma talebi içerip içermediğini sordu. Venezüela Dışişleri Bakanlığı yetkileleri de Esad tarafından Devlet Başkanı Chavez'e iletilen bir mektup olduğunu doğruladı. Ancak mektubun içeriğine ilişkin bilgi vermekten kaçındı. ( )

beşar-esad-ve-ailesi1.jpg

ŞAM'DA SIKIŞTI

Kimyasal silah kullanılıyor iddiaları ve kullanılan Scud füzeleri Esed'in kaçıılmaz sona doğru ilerlediğinin sinyali olarak görülüyor. Şam'ın banliyölerinin çoğuna hakim olan muhaliflerin, Esed'i Şam'da 3 kilometrelik dar bir alana sıkıştırdıkları belirtiliyor. Ayrıca Esed'in son kalesi olan Şam merkezini, 250'den fazla güvenlik noktası ile korumaya çalıştığı gelen haberler arasında.

MAKDİSİ ABD'YE Mİ KAÇTI?

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı eski sözcüsü Cihad Makdisi'nin ABD'de olduğu ve bu ülkenin istihbarat örgütleriyle işbirliği yaptığı iddia edildi. İngiliz Guardian gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'le bağlarını kopardığı iddia edilen Suriye Dışişleri Bakanlığı eski sözcüsü Cihad Makdisi'nin ABD istihbarat yetkililerinin yardımıyla Washington'a kaçtığını ve CIA'nın emrine girdiğini yazdı.