BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

ABD heyetinin en çok merak ettiği konu Muharrem Sarıkaya yazdı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton arasındaki görüşmeye ilişkin detayları kaleme aldı. Sarıkaya, "ABD heyetinin en çok merak ettiği konu Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılması planlanan görüşme olmuş" dedi.

Abone ol

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, umduğunu bulamadan Türkiye'den ayrıldı. YPG'ye güvence veren açıklamasıyla tepkileri çeken Bolton'un Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları merak konusu olmuştu. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, görüşmenin öne çıkanları köşesine taşıdı.

“GİRMENİZİ İSTEMİYORUZ”
Bolton'un Kürtlerin PYD ile bir tutmasına Kalın'ın “Kürtler ile terör örgütünü bir tutmak önce Kürtlere, hem de bizim zekamıza hakaret olur…” yanıtını verdiğini aktaran Sarıkaya, ABD’li heyetin, “Bizimle koordineli ve planlı olmayan askeri harekat yapmamanız gerektiğini düşünüyoruz. Sahada askerlerimiz var, ayrıca bizimle savaşan muhalif güçlerin tehlikeye atılmasını da istemeyiz ” şartını masaya getirdiğini yazdı.

Erdoğan Bolton'a sert çıktı görüşmeyi reddedince Ankara'dan ayrıldı

İZİN ALACAK DEĞİLİZ
Görüşmede ABD heyetine Türk tarafının “Biz niyetimizi söyledik, Suriye sahasına girmek için daha önce kimseden izin alacak değiliz” mesajının verildiğini belirten Sarıkaya, yazısında ilginç bir ayrıntı aktardı:

PUTİN İLE NE GÖRÜŞECEK MERAKI
"ABD heyetinin en çok merak ettiği konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bu ay sonunda yapılması planlanan görüşme olmuş.

ABD heyeti bu görüşmede ortaya çıkan planlamadan haberdar olmak istediklerini vurgularken, birkaç kez meseleyi dönüp bu konuya olan meraklarını sergilemiş."

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı