BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

ABD gişelerinin galibi sürpriz bir isim oldu

Hollywood’un Noel eğlenceleri ve sert kar fırtınalarıyla rekabete girdiği zorlu hafta sonundan 'Zor Baba 3' lider olarak çıktı

Abone ol

 Hollywood’un Noel eğlenceleri ve sert kar fırtınalarıyla rekabete girdiği zorlu hafta sonundan 'Zor Baba 3' lider olarak çıktı.


Ben Stiller’in damat Focker’ı, Robert De Niro’nun ise eski CIA mensubu kayınpederi oynadığı komedi serisinin üçüncü filmi, geçtiğimiz çarşambadan pazara kadar gişelerde 34 milyon doların üzerinde bir hasılat yapmayı başardı. Bu, 2004 yılında 46.1 milyon dolarla açılış yapan ikinci film 'Zor Baba 2'den (Meet the Fockers) daha düşük bir rakam ama 2000 yılında 28.6 milyon dolar hasılat getiren ilk film 'Zor Baba'dan da (Meet the Parents) daha iyi.

Kuşkusuz, Hollywood için parlak bir hafta sonu değildi. Çok büyük umutlar bağlanan 'Gulliver’in Gezileri' (Gulliver’s Travel) cumartesi gösterime girdi ve iki günde beklenenin altında bir gişe geliri elde etti: 7.2 milyon dolar. Geçen haftanın zirvedeki filmi, üç boyutlu bilimkurgu 'Tron: Legacy', yüzde 54 oranında gerileyerek 20.1 milyon dolar hasılat yaptı.

Haftanın en büyük başarısını ise Coen Kardeşler’in 'True Grit' adlı filmi elde etti. Kimse 'True Grit'in hafta sonunda 25.5 milyon dolar hasılat yapmasını beklemiyordu. Beş günlük rakamları ise 36.8 milyon dolara kadar ulaşıyor. Joel ve Ethan Coen daha önce hiçbir filmleriyle böyle başarılı bir açılış yapamamışlardı. Daha önceki en başarılı açılışları 2008’deki 19 milyon dolar kazanan 'Burn After Reading'di.

Öyküye küçük Focker’ları da ekleyen 'Zor Baba 3' Türkiye’de olduğu gibi dünyada da iyi eleştiriler alamadı ama hafta sonu itibarıyla seyircileri memnun etmişe benziyor. Universal şirketinin başkanı Eddie Egan, "Seyirci bu karakterleri seviyor" diyor ve sonuçtan çok memnun olduklarını, önümüzdeki günlerde de artan bir ilgi beklediklerini belirtiyor. Noel ve kötü hava koşullarına eleştirmenlerin olumsuz görüşleri de eklenince, geçtiğimiz yılın aynı haftasına göre ABD gişelerinde yüzde 45’lik bir düşüş yaşandı. Bu arada 'Zor Baba 3' Türkiye’de ABD’deki kadar başarılı olamadı. Film Türkiye’de 2426 Aralık arasında 34.469 kişi tarafından izlendi ve en çok izlenen altıncı film oldu.