BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

ABD 24 Pakistan askerinin öldürülmesi konusunda üzüntülerini açıkladı

ABD, Kasım ayında düzenlenen NATO saldırısında 24 Pakistan askerinin öldürülmesi olayından derin üzüntü duyduğunu açıkladı ve başsağlığı diledi.

Abone ol

ABD Kasım ayında düzenlenen bir NATO saldırısında 24 Pakistan askerinin ölmesi olayından derin üzüntü duyduğunu açıkladı ve başsağlığı diledi.

Amerikan askeri yetkililerince yayımlanan bildiride, olayla ilgili olarak yapılan soruşturma sonucuna dayanarak, ABD askerlerinin Afgan sınırında saldırıya uğradıklarında, kendilerini savunmak amacıyla ve uygun oranda güçle hareket ettikleri belirtildi.

Bununla birlikte Amerikan askeri yetkilileri, Pakistan birlikleriyle aralarında gerektiği şekilde eşgüdüm kurulamadığını da kabul etti. Olay sırasında karışıklık yaşandığı, her iki tarafın da güçlerin mevziini kesin şekilde saptayamadığı kaydedildi.

Pentagon sözcüsü George Little 26 Kasım'daki hava saldırısı sırasında "trajik bir şekilde can kaybına yol açılmış olunmasından büyük bir üzüntü duyduklarını" söyledi.

24 Pakistanlı askerin öldürülmesi ardından Pakistan Afganistan'la olan sınır kapılarını kapatmıs ve NATO'nun ikmal yollarını kesmişti.

ABD soruşturmasıyla ilgili olarak Pakistan henüz bir açıklama yapmadı. Bölgede verilen silahlı mücadelede ABD açısından önemli bir müttefik olan Pakistan, Amerika'dan resmi özür beklediğini bildirmişti.

BBC'nin Kabil muhabiri Caroline Wyatt, Pakistan askerlerinin isyancı güçlere bilgi sızdırdığı kaygısıyla, NATO yetkililerinin planlanan operasyon hakkında, Pakistan'a önceden bilgi vermediklerinin anlaşıldığını belirtiyor.