BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

AB yola geliyor! En önemli isimden Türkiye açıklaması

AB'den ikinci ılımlı açıklama geldi. İlkinde göçmen anlaşmasına bağlılıklarını ifade etmişlerdi. Şimdi de Türkiye'ye üyelik garantisi verilmeli dendi. İşte AB'nin yola geliş açıklamaları.

Abone ol

AB'nin Genişlemeden Sorumlu eski Komiseri Günter Verheugen, Türkiye ile AB arasındaki krizin çok tehlikeli bir şekilde tırmandığını vurgulayarak, "Ben tamamen yeni başlangıçtan yanayım. AB, kriterleri yerine getirirse Türkiye’ye Avrupa ailesi içinde eşit haklara sahip daimi olarak yerini alacağını kayıtsız şartsız garanti etmeli" dedi.

Verheugen, Türkiye'nin de iç sorunlarını demokratik ve hukuk devleti kuralları içinde çözeceğinin güvencesini vermesi gerektiğini belirtti. Avrupa'da hiçbir ülkeyi faşistlerin yönetmediğini, Türkiye'nin de bir diktatörlük olmadığını belirten Verheugen, karşılıklı hakaretlere son verilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE İLE ANLAŞMAYA BAĞLIYIZ
Avrupa Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas ise yaptığı açıklamada AB'nin anlaşmaya sadık kaldığını ve Türkiye'den de aynısını beklediklerini ifade etti.

Erdoğan'dan Avrupa'nın uykularını kaçıran açıklama

Schinas, şöyle konuştu: "AB-Türkiye arası anlaşmaya bağlı kalmaya devam ediyoruz… Bu, ortak güvene dayalı bir mutabakattır ve her iki tarafın da buna riayet etmesini bekliyoruz." 

ÇAVUŞOĞLU: ANLAŞMAYI İPTAL EDEBİLİRİZ
Dün 24 TV'nin canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edebilebileceğini söylemişti.

ÇELİK : ANLAŞMA SÜRDÜRMEK İÇİN SEBEP YOK
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik AB-Türkiye ilişkileri, göçmen anlaşması ve vize muafiyeti konularından açıklamalar yaptı. Bakan Çelik, "Türkiye'nin göçmen anlaşmasını yürütme konusunda karşı tarafa hiçbir yükümlülüğü yoktur. Bu anlaşmanın sürdürülmesi için bir sebep yok" dedi.

TÜRKİYE kapıları açtığı anda Avrupa göçmen istilasına uğrayacak. Bu AB ülkeleri için en büyük kabus. Geri kabul anlaşmasının gereğini Haziran 2016'da yerine getirmeleri gerekiyordu ancak bu sözlerini tutmadılar. Şimdi AB ve Türkiye restleşiyor ve herkes kimin geri adım atacağını merak ediyor.