BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AB ülkeleri arasında 3. olacagız!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de bulunan rüzgar enerjisi tesisinin ürettigi enerji miktarını açıkladı...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de yaklaşık 2 bin MW gücünde işletmede olan rüzgar enerjisi tesisinin bulunduğunu söyledi.

Yıldız, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından Dünya Rüzgar Günü kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sergi salonunda düzenlenen ''Türkiye'de Rüzgar'' konulu fotoğraf yarışması ödül törenine katıldı.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, rüzgar bilinci ve kültürünün yerleşmesi açısından bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.

Bugün toplam 86 ülkede 240 bin MW gücünde rüzgar enerjisi tesisi bulunduğunu ifade eden Yıldız, ''Türkiye, değişen yüzüyle, gelişen yüzüyle, ilerleyen yüzüyle beraber rüzgar enerjisini 12 bin MW düzeyinde lisansladı. Türkiye'de yaklaşık 2 bin MW gücünde işletmede olan rüzgar enerjisi tesisi bulunuyor. 10 yıl önce bu rakamı telaffuz edemiyorduk'' dedi.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş da enerji camiası olarak çok çalıştıklarını belirterek, bugün itibariyle yaklaşık 2 bin MW'nin üzerinde halen inşaatı devam eden rüzgar enerjisi tesisi bulunduğunu, toplamda verdikleri lisansın ise çalışmakta olanlar dahil 12 bin MW'nin üzerine çıktığını kaydetti.

Köktaş, ''Bu şu anlama geliyor, Türkiye, kısa bir süre sonra rüzgarı enerjiye dönüştüren ülke olarak Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında 3. sıraya yerleşmiş olacak'' diye konuştu.

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven ise amaçlarının Türkiye'deki rüzgar potansiyelini ekonomiye kazandırmak olduğunu ifade ederek, aynı zamanda rüzgar bilincini halka yaymak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin son dönemde rüzgar enerjisinde yakaladığı iyi performansın Avrupa'nın da dikkatini çektiğini anlatan Ataseven, Nisan ayında yapılan Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Konferansı'nda, Türkiye'nin, Romanya ve Polonya ile birlikte gözde ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

Halkın dikkatini rüzgar enerjisine çekmek ve bu temiz enerjinin faydalarını anlatmak üzere çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Ataseven, fotoğraf yarışmasının da bu kapsamda düzenlendiğini belirtti.

Ataseven, fotoğraf yarışmasına 250 kişinin 862 fotoğrafla katıldığını, değerlendirme sonucunda 50 fotoğrafın sergilenmesine karar verildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, EPDK Başkanı Köktaş ve TÜREB Başkanı Ataseven, yarışmada dereceye giren fotoğrafçılara plaketlerini verdiler.

Daha sonra, Bakan Yıldız ve beraberindekiler, kurdeleyi keserek fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiler.