BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

95 yaşındaki dede karısını dövmekten hapise girince...

ELAZIĞ'da 95 yaşındaki Mehmet Akgül, 93 yaşındaki karısına bastonla vurunca kendini cezaevinde buldu. Hapse girdiği gün rahatsızlanınca da kızı af istedi.

Abone ol

ELAZIĞ’da 75 yıllık eşine bastonla vurduğu için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Mehmet Akgül 95 yaşında cezaevine düşünce hastanelik oldu. Mehmet Akgül için kızı, 67 yaşındaki Mürşide Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan cezanın af edilmesini ya da cezanın 'Ev hapsine' çevrilmesini istedi.

Elazığ'da oturan Mehmet Akgül, 93 yaşındaki eşi Murşide Akgül’e 21 Şubat 2014 tarihinde bastonla vurdu. Murşide Akgül şikayetçi olmadı. Ancak, olayın savcılığa bildirilmesi üzerine Mehmet Akgül hakkında soruşturma başlatıldı ve 'Basit yaralama' suçundan kamu davası açıldı.

Elazığ 2inci Asliye Ceza Mahkemesi sanık eşe 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Karar geçen hafta Yargıtay tarafından onandı. Bunun güzerine polis ekipleri Memet Akgül'ü gözaltına alalarak adliyeye sevk etti. Akgül, buradaki işlemlerin ardından cezaevine konuldu. Cezaevine girer girmez rahatsızlanan Akgül, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma servisinde tedavi altına alındı.

Mehmet Akgül’ün bastonu ile vurduğu eşi Murşide Akgül'ün olaydan 3 ay sonra diğer sağlık sorunlarından rahatsızlanarak öldüğü belirtildi. Akgül için düzenlenen raporda "normal ölüm" ibaresi yer aldı.

Reşide Karadaban, 95 yaşındaki babası Memet Akgül’ün hastaneden taburcu edilir edilmez yeniden cezaevine konulacağını hatırlatarak, ileri yaşının da göz önüne alınması gerektiğini savunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan babası için af istedi. 67 yaşındaki Reşide Karadaban "Babam hapishanede olduğu için ben gidip ona bakamıyorum. Babam için ev hapsi istiyorum. Zaten iki bastonla geziyor. Allah rızası için Cumhurbaşkanımız'dan babama af istiyorum. Babam cezaevine girip hastaneye düşmeden evine günde 3 defa giderek bakımını yapıyordum. Her ihtiyacını ben görüyorum. İki bastonla yürüdüğü için her ihtiyacını bir odada görüyor. Çok yaşlı, hapiste her gün ağlıyor. Ben de bir şey diyemiyorum. Eşine vurduğu için babam da pişman olmuş ama iş işten geçti. Şimdi onun için bir af istiyorum. Ben cezaevine gidip gelemem, babam da orada yapamaz. Zaten babam cezaevine götürülmeden de sürekli evdeydi, dışarı çıkmazdı. Ben eşimle gider ihtiyaçlarını karşılar, kapısını kaptır gelirdim. Şimdi ceza evine götürüldükten bir saat sonra hastalanmış" dedi.

"KADINA ŞİDDET UYGULAMASINLAR"

Annesinin öldüğünü, babasının ölümden beter bir halde olduğunu kaydeden Raşide Karadaban, şöyle devam etti:

"Benim annem gitti, babam da zaten ölse bundan daha iyi. Kadınlara şiddet yapmasınlar çok zor bir şey. Bakın annem öldü, toprakta babam topraktan da beter. Biz gördük düşmanım görmesin. Biz neler gördük, kimse kadına şiddet uygulamasın. Babam yaptı bakın biz ne hale geldik, kimse yapmasın."