BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Alev Alatlı Kürtleri engelleyen asıl durumu açıkladı

Yazar Alev Alatlı, Doğu ve Güneydoğu'daki aşiret yapısının ağır bastığını belirterek bunun bir Kürt sorunu olduğunu ve çözümü engellediğini söyledi.

Abone ol

Habertürk TV'de yayınlanan "Kelebek Etkisi" programında konuşan yazar Alev Alatlı, Kürt sorununun asıl kaynağının feodalite olduğunu söyledi.

Alev Alatlı "Kürtlerin acilen sosyolojik evrime ihtiyaçları var" açıklamasını yaptı. Feodal alt yapının zihniyeti belirlediğine dikkat çeken Alatlı, örgütten demokratik bir hareket beklenemeyeceğini anlattı.

AŞİRET YAPISI AĞIR BASIYOR"

Alatlı devamında bölgedeki aşiret yapısının korunduğa dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kendilerine sosyalist diyen ve bugün PKK gibi Kürt hareketinin öncüsü olan isimler sayacağım. Evliliklerine bakın kimlerle evlenmişler. Bu aşiretin ne kadar sağlam olduğunu gösterir. Leyla Zana, 14 yaşında evlenmiştir Mehdi Zana ile. Dayısının ve amcasının oğludur. Aralarında 20 küsür yaş farkı vardır. Öğretim hayatını dışarıdan tamamlamak zorunda kalmıştır. Müthiş bir kadındır. Romancı Mehmet Uzun amcasının kızı Zozan ile evlenmiştir. Sosyalist Canip Yıldırım Fransa'da mastır yapmış, dayısının kızı ile evlenmiştir.

"AŞİRET REFAHI ENGELLİYOR"

Hal böyleyken toplumun yararına olduğunu düşündüğünüz ya da çağdaş olduğunu düşündüğünüz, ekonomik refah olarak düşündüğünüz adımları atamazsınız. Ayağınızda pranga var. O prangalar aşiret ve aile yapısından kaynaklanan prangalardır"